PARAĆIN- Opozicionari su kritikovali posetu pomoravskim opštinama predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući je ,,privatnom posetom, predizbornim marketingom ili možda nešto treće“?

-Dugo najavljivana poseta Aleksandra Vučića našoj opštini svela se na privatnu posetu hotelu u Sisevcu, lokalnom odmaralištu nadomak Paraćina, čiji je vlasnik odbornica SNS Radojka Milovanović, koja je upriličena dočekom i već patentiranim načinom aplaudiranja od strane opštinskih funkcionera uz nekolicinu lokalnih meštana.

Rezultat posete su obećanja o izgradnji dva lokalna puta koja vode do hotela njegove odbornice u lokalnoj skupštini, te najveći interes od eventualnog ispunjenja ovih obećanja ima upravo odbornica SNS Radojka Milovanović i vlasnica najvećeg dela zemljišta i objekata u odmaralištu Sisevac.

Da tragedija bude veća, lokalana skupština je pre par dana usvojila odluku da se firmi Radojke Milovanović, koja je u međuvremenu prebačena na članove najuže porodice, ustupi zemljište površine 1,43 hektara u samom centru Sisevca u zamenu za 39 ari parcele koja ima 10 puta manju vrednost od vrednosti zemljišta koje je trampom dobila.

Srpska fabrika stakla, mimo svih ustavnih ovlašćenja koje kao predsednik države ima, nije izostala da bude predmet predsednikovih obećanja, pa se tako po drugi put obećava trajno rešenje ovog nekadašnjeg giganta kome je pre par dana Privredni sud proglasio bankrot. Podsećamo javnost da je na predizbornom skupu 2017. godine u centru Paraćina, predsednik Srbije već jednom obećao rešavanje svih problema fabrike stakla ali se to obećanje ispostavilo kao lažno.

Predmet obećanja je bio i regionalni put Paraćin – Pojate koji je delom saniran ali je veći deo pomenute deonice u katastrofalnom stanju. Iako je SNS 9 godina na vlasti, do sada nije prepoznat kao problem građana opštine Paraćin, pogotovu meštana sela Drenovac iako je prethodna vlast više puta na to ukazivala, već se on obećava kada SNS osvaja vlast u Paraćinu što nedvosmisleno znači da su građani Paraćina 9 godina kažnjavani jer na lokalu nisu podržavali SNS.

Državničke posete najviših funkcionera SNS su se pretvorile u privatne obilaske njima bliskim investitorima, u ovom slučaju čak i odbornicima, sa kriminalnim poslovima iz prošlosti, a koji su svoje utočište pronašli u SNS, baš kao što je to slučaj i u Paraćinu sa Radojkom Milovanović, jednom od najvećih trgovaca cementom od ranih 90. do danas, vlasnicom ribnjaka širom Srbije, kao i trgovcem stočne hrane, peleta, građevinskog materijala i goriva, koja je Paraćincima itekako poznata.

Sve što SNS radi, radi u interesu svojih tajkuna i kontroverznih biznismena uz opravdanje da je to interes svih građana Srbije, kao što se pomenute obećanje deonice puteva i karakterišu.

Osim privatnog hotela Radojke Milovanović u Sisevcu, ništa drugo u samom gradu nije ni moglo da bude predmet posete predsednika države jer za godinu dana vladavine u Paraćinu SNS sa svojim koalicionim partnerima nema ni jedan rezultat vredan obilaska bilo kog funkcionera, a posebno ne predsednika države.

Stranka slobode i pravde Paraćin obećava da će svo zemljište i objekte oteto od opštine vratiti u javnu svojinu, a da lokalnim tajkunima neće biti omogućeno da se bogate na račun građana, sakrivajući se iza skupštinskih odluka svojih prijatelja i drugara, stoji u saopštenju OO Stranke slobode i pravde Paraćin

Saša Paunović, bivši predsednik opštine Paraćin, ipak smatra da za ovakvu Vučićevu preuranjenu kampanju postoji i neki dodatni razlog, prenosi Danas.

-Van svake sumnje reč je o nastavku kampanje čije smo delove već videli u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu. Neobično je da se kampanja ovakvog intenziteta vodi toliko pre termina za predsedničke izbore i za to mora postojati neki razlog. Obećanja koja se tom prilikom daju ne treba posebno komentarisati, čuli smo ih mnogo, kaže za Danas Paunović.

Jagodinski odbor SSP je u video prilogu obećanje za nabavku najsavremenijeg skenera za jagodinsku Opštu bolnicu okarakterisao kao ,,obećanje ludom radovanje ili ko još veruje u Vučićeva obećanja“.

REAGOVANJE RADOJKE MILOVANOVIĆ NA SAOPŠTENJE SSP

Dragi gospodine ja Vas uopšte ne poznajem.To sto pišete, da sam ja lopov i firma lopovska,bogami videćemo se na sudu. Moraćete da dokažete ,šta sam ja to ukrala,sta sam od nekoga uzela i nisam platila. Sve što ste naveli da sam radila ili još radim je po zakonu.Cela Srbija zna RM STUBICU kao dobru firmu. Ako mislite da mi umanjite ugled prevarili ste se. Znate kako to na mene utiče ,,kao lanjski sneg”. Psi laju ,karavani prolaze. Zemlju sam dobila zamenom, da je sreća da mi daju đzabe ,kao što su mnoge opštine davale. Sisevac je i danas pun. Zašto pre mene neko nije došao da nešto radi. Sad se svi setili kad nesto vredi. I tako ne bi se više sa Vama zamarala. Ja sa RM i ribnjacima imam 200 radnika.Radimo i radimo, a Vi stojte i pišite i kukajte da nemate,

Pozdrav

Foto Avucic