BOKS SPEKTAKL U JAGODINI

JAGODINA- Veljko Ražnatović (24), najbolji srpski kruzeraš, 11. put u profesionalni ring će ući 15. avgusta na spektaklu u Jagodini, manje od mesec dana nakon osvojene titule šampiona Srbije sa BK Sombor u olimpijskom boksu, piše Blic.

Rival će mu biti mrštavi Finac koga već dugo ima na nišanu – Sami Enbom. Popularni ”Bum Bum” iz Lahtija trebalo je da izađe na crtu Veljku još 15. maja u Minhenu, ali je tada zbog koronavirusa otkazana gala veče u Nemačkoj.

Daleko iskusniji Finac do sada je među konopce ulazio 26 puta.

– Sami Enbom je zabeležio 19 pobeda, od toga je čak 11 rivala nokautirao. Nesporno je da se radi o jakom borcu, udaraču. Međutim, siguran sam da ja udaram jače, što će ljubitelji boksa u Jagodini moći da vide i čuju uživo. Spreman sam, na najvišem nivou kao i uvek za novu pobedu u karijeri, a ako Bog da do kraja godine da zasija i šampionski pojas oko mog struka – optimističan je u najavi naš borac.

Meč Ražnatovića i Enboma planiran je u osam rundi u kruzer kategoriji (do 91 kilogram). Ukoliko Srbin slavi u ovom megdanu, planirano je da u novembru ili decembru boksuje za titulu WBC omladinskog prvaka sveta u Beogradu.

U ringu i Konovalov, Sjekloća i Nikolić

U uvodnim borbama u Jagodini nastupiće i Aleksandar Konovalov, iskusni Nikola Sjekloća i debitant u profi boksu Jovan Nikolić iz “Vorior džima”, gde pod budnim okom Zorana Bačulova trenira i Veljko Ražnatović. Konovalovu će rival biti Ukrajinac Aleksandar Benidze, Sjekloći Finac Jane Forsman, dok će ime Nikolićevog protivnika biti poznato do kraja nedelje. Pre boks mečeva ljubitelji borilačkih veština u Jagodini moći će da uživaju i u četiri kik boks megdana.

FOTO FB veljko raznatovic

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *