JAGODINA- Povodom događaja oko pokušaja postavljanja propagandnog štanda Đilasovog SSP ispred ulaza u Akva park u Jagodini, iz MUP Srbije saznajemo da su se članovi te partije obratili obaveštenjem o postavljanju štanda, ali da MUP Srbije ne daje odobrenja ili dozvole za tako nešto, te priča plasirana u javnosti nije istinita.

-SSP je uputio obaveštenje o postavljanju štanda ispred Akva parka, ono je zavedeno što se radi sa svakim dostavljenim dokumentom, ali MUP Srbije nikada nije izdao odobrenje ili dozvolu ili saglasnost ili sličan neki dokument o postavljaju stranačkog štanda. Papir sa kojima se maše u emitovanom video materijalu, kao dokaz da je dato odobrenje ili dozvola za štand, nije dokument MUP Srbija, već je kao što se vidi papir sa stranačkim logom i sadržajem. Sa članovima SSP je obavljen razgovor na tu temu i predočeno im je da je korisnik površine, gde imaju nameru da postave štand, sportska organizacija Jasa i grad Jagodina, te da se njima obrate sa zahtevom za postavljanje štanda. Ove ustanove su nadležne i odgovorene za organizaciju događaja na tim površinama, kažu u MUP Srbija.

 

Kako je danas objavljeno u medijima SSP je podnela u Jagodini krivičnu prijavu protiv policijske patrole koja, kao kažu, nije zaštitila njene aktivistkinje prilikom događaja ispred Akva parka, kao i prijava Unutrašnjoj kontroli MUP Srbija zbog nepostupanja po zakonu i pravilima službe.

Članovi SSP su, kako prenose mediji, pokazali papir kojim je policija obaveštena da će na ulazu u Akva park  20. avgusta biti postavljen štand sa promotivnim materijalom te stranke i da su  navodno za to dobili saglasnost. Od policije su očekivali da im omogući postavljanje štanda, jer radnici Jase i Akva parka nisu dozvoljavali takvu aktivnost.

Kako prenosi N1 predsednik jagodinske skupštine Dragan Marković ima drugačije viđenje ovog događaja, odnosno da su aktivistkinje SSP napale su radnike Akva parka. Oni su ih, kako piše u Markovićevoj izjavi, sprečili da blate građane Jagodine.

-U toj stranci se nalaze aktivisti koji imaju lekarske šifre o psihičkim problemima, u toj stranci se nalaze lopovi i kriminalci koji su osuđivani, u toj stranci se nalaze i lažovi i siledžije. I aktivisti takve partije u Jagodini dođu sa namerom da postave politički štand sa slikom siledžije Dragana Đilasa, u trenutku kada se tu na tradiconalnoj manifestaciji nalazi 6.500 ljudi, sa svojim porodicama i decom koji su došli da uživaju u turističkim sadržajima Jagodine, naveo je Marković.

Povodom ranijih prijava te političke opcije Borko Stefanović iz SSP smatra da je očigledno da je tužilaštvo u strahu od moćnika poput Dragana Markovića i Aleksandra Vučića.