JAGODINA- Prema podacima zdravstvenih ustanova oko 40 odsto testiranih je pozitivno u Pomoravskom okrugu, najviše pozitivnih je u Jagodini 101, slede  Paraćin 23, Despotovac 18, Svilajnac 10, Ćuprija 8 i Rekovac  9. Hospitalizovano je u Jagodini 74, Ćupriji 55, Svilajnac 31, Despotovac 9, Paraćin 8 i Rekovac 7. Preminulo je 4.  pacijenata, 3. u Jagodini i 1 u Ćupriji.

-Kliničke slike su teže. Na respiratoru je 12 pacijenata, a ranije je bilo duplo manje iako je bilo više pacijenata u bolnici. Mnogo je veći broj mlađih koji su zaraženi. Molio bih sve građane da shvate ozbiljno ovu situaciju i da se vakcinišu, jer svi ćemo da se zarazimo. Vakcinisani imaju bar pet puta lakše kliničke slike, rekao je direktor Doma zdravlja dr Darko Miletić i najavio da će ta ustanova započeti vakcinaciju u sredu u vrtićima, u četvrtak u komunalnom preduzeću….

Vakcinacija se redovno obavlja u Domu zdravlja i hali Jasa.

-Oformili smo kolcentar gde građani mogu da dobiju sve informacije i zakažu vakcinaciju. Brojevi telefona su 244-763 i 244-762, na taj način izbegavamo gužvu i zadržavanje. Krizni štab je apelovao na zaposelne da se vakcinišu, kao i da se obustave slavlja,  kaže pomoćnica gradonačelnika Marija Jovanović