ČAJETINA- Mesnoj zajednici Čajetina, DAJE SE SAGLASNOST da u ponedeljak 27. septembra u naseljenom mestu Čajetina, na području Mesne zajednica Čajetina organizuje tradicionalni Krstovdanski vašar.

Vašar se održava na otvorenom prostoru u centru naseljenog mesta Čajetina u trajanju od jednog dana.

Tokom održavanja tradicionalnog Krstovdanskog vašara OBAVEZNO POŠTOVANjE svih mera koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije izazvane virusom COVID-19, koje su propisane od strane Republičkih institucija i Štaba za vanredne situacije opštine Čajetina i to su:

–    obavezno poštovanje fizičke distance između prisutnih lica od najmanje 1,5m, odnosno na svaka 4m2 može biti prisutno jedno lice,

–    korišćenje zaštitnih maski, vizira i druge zaštitne opreme,

–    obavezna upotreba dezinfekcionih sredstava na prodajnim mestima,

–    redovna kontrola telesne temperature svih lica koja vrše prodaju na vašaru i svih drugih za koje postoji sumnja na COVID-19.

Na dan održavanja tradicionalnog Krstovdanskog vašara nije dozvoljeno postavljanje montažnih šatri ispred ugostiteljskih objekata, niti bilo gde na javnim površinama u kojima bi se obavljala ugostiteljska delatnost.

Primena svih propisanih mera i kriterijuma, mora biti sprovedena i kontrolisana od strane organizatora predmetnog vašara, Mesne zajednice Čajetina.