ĆUPRIJA- Skandal u ćuprijskom Zdravstvenom centru. Pacijentkinju obolelu od kovida medicinski tehničar jurio po krugu Zdravstvenog centra, jer zahtevala od doktora iz Urgentne službe, po ranijem dogovoru, da je pregleda i primi na odeljenje jer već 12 dana ima temepraturu, obostranu upalu pluća, crp gotovo 60… Nesrećna žena moli za pomoć Ministarstvo zdravlja kome je uputila žalbu na rad lekara i tehničara, te odnos prema pacijentima. Ona kaže da je sve do tog trenutka bilo u redu u njenom odnosu sa zdravstvenim radnicima.

-Ne znam o čemu jer reč, ako je pacijentkinja bolnici podnela prijavu i obavestila ministarstvo ja to podržavam i mi ćemo u najkrćem roku da ispitamo celu sitaciju i ako ima krivih kaznićemo.  Ukoliko je pacijentkinja bila za prijem ona je već pregledana od nadležnih lekara za prijem u kovid odeljenja, to nije do lekara u Hitnoj pomoći. On nije nadležan za prijem, već su tu infektolozi, pulmolozi, internisti, lekar iz Hitne pomoći može da pošalje uput. Ako neko nekog maltretira ja sam uvek i za policiju i bilo šta. Ne toleriše se i nije u redu, ne može niko da bude ni drzak , ni bezobrazan, a najmanje ne sme da ne pruži pomoć jer je to krivično delo. Niko ne podržava nikog ko se ne ponaša normalno, kaže pomoćnik direktora  Zdravstvenog centra dr Ivan Milojević

U nedelju ujutru mi je bilo dobro, ali sam poslepodne ponovo dobila temperaturu. Opet sam otišla u Urgentnu službu, gde sam uspela da snimim pluća i uradim laboratoriju. Bilo mi je loše, povraćala sam ispred bolnice, pa sam se vratila kući. Suprug je u 21 sat otišao po rezultate. Rekli su mu da sačeka i onda se pojavio zamenik direktora bolnice koji je rekao da je gledao protokol, da su moji rezultati i dalje loši, da se digla prevelika hajka i predložio da me muž doveze i da će on da organizuje prijem, objasnila je pacijentkinja S.N.

Tako je primljena na bolničko lečenje u 23 sata u nedelju, i trenutno se trenutno nalazi na kovid odeljenju bolnice u Ćupriji.