ODRŽANA DESETA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE SVILAJNAC

SVILAJNAC-Deseta sednica Skupštine opštine Svilajnac, održana danas u renoviranoj skupštinskoj sali, imala je 22 tačke dnevnog reda, a prisustvovalo joj je 40 odbornika. Novi predsednik Skupštine opštine Svilajnac, izabran iz redova odbornika većinom od 38 glasova, je dr Darko Jevtić, specijalista fizikalne medicine iz Svilajnca.

Potvrđeni su mandati za četiri nova odbornika, a to su Dragan Todorović, poljoprivrednik iz Dublja, Marija Antić, profesor razredne nastave iz Grabovca, Ivan Arsenijević, poljoprivredni tehničar iz Roćevca ispred liste „Predrag Milanović – Svilajnac čuva budućnost“ i Srđan Petrović, metalostrugar iz Vojske ispred liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Odbornička grupa „Nova snaga Svilajnca“ prestala je da postoji jer su tri odbornika ove grupe, Ivana Ojdanić, Snežana Pešić i Igor Damnjanović, pristupila odborničkoj grupi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“. Na mesto sekretara SO Svilajnac postavljen je Dušan Radević, diplomirani pravnik iz Svilajnca.

Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda bila je Odluka o pristupanju izradi prve izmene i dopune Plana detaljne regulacije za područje novog mosta preko Velike Morave sa pristupnim saobraćajnicama i delom gradske obilaznice u Svilajncu. Zahvaljujući odluci Vlade Republike Srbije i resornih ministarstava realizovaće se kapitalan projekat kojim je planirano da se izgradi moderna obilaznica oko Svilajnca sa tri nova mosta, jedan preko Velike Morave i dva preko Resave. Na ovaj način rešio bi se višedecenijski problem građana naše opštine, istakao je u obraćanju predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Na kraju sednice predsednik Predrag Milanović govorio je o ostvarenim rezultatima između dve sednice, gde je kao najvažniji događaj istakao posetu predesdnika Republike Aleksandra Vučića opštini Svilajnac, koji je prisustvovao otvaranju nove kompanije “Regent” u industrijskoj zoni Veliko Polje i tom prilikom najavio još nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Svilajncu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *