Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje u Jagodini

Jagodina-U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Jagodini otvorila Centar za roditelje pri PU „Pionir“. Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike.

Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

„Srećni smo što smo danas u Jagodini, uz nesebičnu podršku naših dugogodišnjih partnera iz Generali osiguranja Srbija, otvorili naš šesti Centar za roditelje. Kroz ovaj centar nastavljamo da osnažujemo roditelje i staratelje u njihovoj najvažnijoj životnoj ulozi, i radujemo se novim licima, pričama i prijateljstvima iz radionica centara poput ovog u Jagodini,“ izjavila je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

„Podrška, toplina, iskrenost, neposrednost i međusobno uvažavanje su noseće vrednosti naših radionica i prirode odnosa sa roditeljima ostvarenih kroz njihov rad. Od 2017. godine, radionice programa predstavljaju mesto susretanja roditelja i staratelja, gde se razmenjuju lična iskustva i stvara mreža podršle. Diskutujući o različitim temama, poput discipline, neprihvatljivog ponašanja i upravljanja osećanjima, oni jačaju svoje kapacitete kako bi izgradili konstruktivniji i podsticajniji odnos sa svojom decom,” istakla je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

„U okviru The Human Safety Net –  globalne inicijative Generali grupe, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija“. Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost,“ dodala je Nataša Sorinkanović, mentor u životnom osiguranju Generali osiguranja Srbija.

„Sa Novak Đoković Fondacijom, Generali Osiguranjem Srbija i The Human Safety Net-om već tri godine sarađujemo na programu „Podrška, NE perfekcija“. Program obuhvata edukaciju roditelja sa ciljem poboljšanja njihovih kompetencija kroz vaspitanje usklađeno sa najboljim dobrobitima i interesima dece. Utisci roditelja koji su do sada pohađali program su više nego pozitivni, zato što su dobili konkretna i praktična znanja koja nisu korisna samo porodicama, već imaju i veći značaj kao pozitivna promena roditelja u odnosima i komunikaciji na širem nivou. Još jednom: Veliko HVALA u ime sve „Pionirove“ dece, roditelja i zaposlenih,“ zaključila je Violeta Nikolić, direktorka PU „Pionir”.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2800 roditelja i skoro 5600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *