GDE JE PALMA TU JE I MUZIKA I SRPSKO KOLO

JAGODINA-Dragan Marković Palma je upravo pristigao sa delegacijom iz Egipta u Srbiju. U delegaciji su većinu činili lekari i medicinske sestre iz 18 bolnica i kliničkih centara iz Srbije. Oni su tokom boravka u Egiptu imali prilike da obiđu beduinsko selo, drevni grad Luksor, ali i da zasluženo odmore od godinu i po dana borbe sa pandemijom korona virusa.

Poznato je da gde je Palma tu je i muzika. Tako je bilo u egipatskom restoranu gde je Palma bio gost na rođendanu gospodina Hatema, velikog prijatelja Srbije i srpskog naroda ali i Dragana Markovića Palme.

U delegaciji je bila i mlada estradna umetnica Milica Jokić i naravno orkestar.

U povratku, u avionu, Milica je sa Lukom Dačićem, sinom predsednika Skupštine Republike Srbije Ivicom Dačićem, zapevala a orkestar uzeo instrumente u ruke. Kako se spontano zapevalo tako se spontano razvilo i kolo u avionu.

Verovatno je do sada bilo slučajeva da se zapeva u avionu ali da se zaigra srpsko kolo sigurni smo da se to prvi put desilo sada.

Zapamtili smo Palmino kolo u moru sada ćemo zapamtiti i kolo u avionu.

Samo u ovoj godini u organizaciji Dragana Markovića Palme što u Egipat, što u Grčku išlo je skoro 980 lekara iz četrdesetak kliničkih centara, opštih bolnica i Domova zdravlja iz Srbije. Ovome treba dodati i 992 poljoprivrednika koji su išli u Paraliju krajem avgusta ove godine. Samo ove godine u Palminoj organizaciji u Egipat i Grčku putovalo je skoro 2000 ljudi. Palma je najavio da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu i da će svi zdravstveni radnici koji rade u kovid ambulantama i odeljenjima u narednih nekoliko godina putovati u njegovoj organizaciji.

Inače sva putovanja zdravstvenih radnika, poljoprivrednika, plaćena su sredstvima od donatora i ni jedan dinar u te svrhe nije potrošen iz budžeta grada Jagodine niti iz budžeta Republike Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *