Pod sumnjom da su ,,oprali” blizu 70 MILIONA firme Andrea konfekcioni

JAGODINA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca.

Uhapšeni su bivši radnici privrednog društva „Confezioni Andrea Serbia“ d.o.o. Jagodina S. U. (1980), S. I. (1979) i E. T. (1983), kao i D. B. (1981), odgovorno lice preduzetničke radnje „D. B. PR“, i M. M. (1971), odgovorno lice preduzetničke rade „Iron Staff“, saopštio je MUP Srbije.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćen i tridesettrogodišnji muškarac, bivši radnik PD „Confezioni Andrea Serbia“, osumnjičen za krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, a za kojim se traga.

Sumnja se da je tridesettrogodišnjak, u periodu od 2015. do 2020. godine, višestruko uvećavao zarade osumnjičenih, suprotno zaključenim ugovorima o radu.

On se tereti i da je sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao novac na svoj račun, kao i na račune bivših radnica tog preduzeća E. T, S. U. i S. I. Na taj način oni su protivpravno prisvojili 47.353.746 dinara, a novac su, kako se sumnja, podizali sa računa i koristili za lične potrebe.

Tridesettrogodišnjak se tereti da je novac sa računa PD „Confezioni Andrea Serbia“ prebacivao i na tekuće račune radnji „Iron Staff“ i „D. B. PR“, a odgovorna lica tih firmi D. B. i M. M. su, kako se sumnja, na taj način prisvojili 19.591.956 dinara. Novac su, takođe, kako se sumnja, koristili za lične potrebe, iako su znali da im je neosnovano uplaćen.

Petoro osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *