FUDBALSKI FUNKCIONERI IZ JAGODINE NEGIRAJU DUKIĆEVE OPTUŽBE, A ON SADA NEZADOVOLJAN I ODNOSOM FK JEDINSTVO I OPŠTINE PARAĆIN

JAGODINA- Posle policijskog saslušavnja i zadržavanja, nekoliko fudbalskih funkcionera iz Jagodine braniće se sa slobode, odlučilo je tužlaštvo, uz zabranu kontakta sa oštećenim licem, saznajemo u istrazi. Oni su negirali optužbe predstavnika FK Jedinstvo Duška Dukića, koji je protekle nedelje njih optužio da su mu naneli povrede posle utakmice u Jagodini. Inače, Dukić se juče ponovo oglasio, nezadovoljan odnosom FK Jedinstvo i opštinskih funkcionera u Paraćinu povodom njegovog slučaja:

,,DOBRO JUTRO FUDBALSKA SRBIJO, DOBRO JUTRO PARAĆINE GRADE MOJ, DOBRO JUTRO MOM MATIČNOM KLUBU FK JEDINSTVU.

I LAKU NOĆ SVIMA ZAJEDNO!

DONEO SAM KONAČNU ODLUKU

da se povlačim sa svih pozicija u klubu iz razloga koji je poznati široj javnosti. Razočaran sam činjenicom da se niko iz grada, Fudbalskog saveza opštine Paraćin, Sportskog saveza nije oglasio u vidu saopštenja, niti na bilo koji drugi način osudio ono što desilo na gostujućem meču u Jagodini. Posebno sam razočaran činjenicom da je Upravnom odboru čiji sam član, zabranjeno da izda saopštenje za javnost prikrivajući na taj način sve ono sto se dešavalo. Ja ću se u budućem periodu okrenuti nekim drugim stvarima, svom klubu želim sve najboje u daljem takmičenju.

Pre nešto više od dve godine kada se FK Jedinstvo našao u teškoj, kako u finansijskoj tako i rezultatskoj krizi pozvan sam od strane ljudi koji vode sport, grad i klub da se priključim i maksimalno pomognem u spasavanju Jedinstva. Osećajući moralnu obavezu, jer sam u tom klubu ponikao, ni trenutka nisam razmišljao – prihvatio sam nemoguću misiju, a zadatak je bio sačuvati klub od gašenja, ispadanja i smanjiti ogromna dugovanja koja su nastala u prethodnom periodu. Uložio sam u Jedinstvo novčana sredstva, vraćajući dugovanja, isplaćujući igrače više od 40.000 € iz svojih ličnih finansijskih resursa. Za sve ovo navedeno posedujem priznanice, ugovore o pozajmicama i drugo. Posle dve godine obimnog rada i ulaganja Jedinstvo se nalazi u samom vrhu Srpske lige sa ozbiljnim igračkim kadrom, sa osam izuzetno mladih i perspektivnih igrača, nekoliko superligaških igrača koji su došli da pomognu klub, kao i perspektivnim trenerom.

Čekajući neko bolje vreme…

Sportski pozdrav!, napisao je Dukić

Zbog izrečenih optužbi protekle nedelje, predhodno se GFK Jagodina oglasila saopštenjem

Saopštenje Jagodine prenosimo u celosti u nastavku teksta:

Prošlo je skoro nedelju dana a da se nismo oglašavali po pitanju incidenta na utakmici FK,GFK Jagodina” – „Jedinstvo” Paraćin koji je izazvao predstavnik gostiju Dukić Duško. I danas se ne bi oglašavali u nameri da pustimo disciplinske organe FS RIS i državne organe da bez pritiska rade svoj posao.

Kako je u prethodnih nekoliko dana u medijima izneseno mnogo neistina i beskrupoloznih laži od strane Dukić Duška i FK „Jedinstva” prinudjeni smo da javnosti saopštimo jedinu istinu.

Utakmica je do ’85 min. odigrana u krajnje sportskoj atmosferi, a tada je Jagodina postigla regularan gol i kada su svi prisutni očekivali da gosti krenu sa centra, krenuli su neviđeni pritisci gostujućih igrača koji su bili predvođeni Duškom Dukićem, čovekom koji je na toj utakmici predstavljao svoj fudbalski klub.

Vređanje i pretnje sudijama koje je Dukić uputio čuli su čak i gledaoci na tribinama. Reagovanje sudije utakmice na to bilo je isključenje Dukića. Međutim, on nije želeo da napusti teren i službene prostorije što se jasno može videti na snimku sa utakmice. Po propisima FSS-a utakmica se ne može nastaviti dok isključeno lice ne napusti teren za igru i službene prostorije.

Realno je postojala opasnost da sudija prekine utakmicu na štetu domaćina koji je dužan da obezbedi nesmetano odigravanje utakmice i poštovanje propisa FSS-a.

Dakle, Dukić Duško je lice koje je izbačeno sa jednog sportskog događaja, a neko se obično izbaci iz nekog događaja, očigledno, zato što mu tu nije mesto. A psovke i pretnje koje je Dukić upućivao svima, od redara, igrača i službenih lica ,GFK Jagodina” se ne mogu ni pobrojati. Isto ponašanje je nastavio i sa ulaza u tunel gde su morala da reaguju zvanična lica i obezbede da on napusti stadio. Njegovo agresivno ponašanje je doprinelo da u sam tunel uđu gotovo svi igrači jednog i drugog tima, što se takođe jasno može videti na snimku. Više od 10 minuta u tunelu je bilo više od 30 ljudi, jedni želeći da izbace Dukića van stadiona po nalogu sudije i delegata, kako bi utakmicu priveli kraju, a drugi braneći da se to desi.

O svemu onome što se događalo, istina je sasvim drugačija, vinovnik incidenta je Dukić Duško, a na koji način je on zadobio povrede utvrdiće istraga. Napominjemo da je isti taj Dukić Duško slične probleme pravio i pre dve nedelje samo na utakmici FK , Radnički” Svilajnac – FK „Jedinstvo” Paraćin, kada je na isti način vređao i pretio domaćim predstavnicima. Ali i pored sve želje da se on istakne jedino će ostati zapamćen po incidentima.

Ovim takođe obaveštavamo javnost i sve medije koji su lažne izjave prenosili, da ćemo protiv svih njih, uključujući i Dukić Duška pod hitno pokrenuti tužbe, a naročito zbog učinjenih prekršaja objavljivanja lažnih imena i prezimena, kršenja zakona i obmanjivanja javnosti u toku istražnog postupka.

FK ,,GFK Jagodina” je na raspolaganju organima FS RIS-a i tužilaštvu, a sve u cilju utvrđivanja prave istine, u tom smislu predati su i snimci sa bezbednosnih kamera, stoji u saopštenju GFK Jagodina.

Na meču između Jagodine i Jedinstva iz Paraćina koji je igran prethodnog vikenda viđene su nemile scene pošto je u tuči koja je nastala povrede zadobio predstavnik gostiju, prenose beogradski mediji. Dukić je tvrdio da su ga pretukli čelnici GFK Jagodina, što se poimenično tvrdi i u saopštenju FK Jedinstvo.

Mediji prenose reči Dukića iz bolnice koji navodi da je na njega nasrnuli čelnici GFK Jagodina. Prema objavljenim informacijama u medijima Dukić je zadobio posekotine, frakturu nosa i pukla mu je plućna maramica.

Dukić je pre funkcionerske karijere dugo bio i fudbaler, a nastupao je za Hajduk iz Kule, Voždovac, Spartak iz Subotice, a u nekoliko navrata i za Jagodinu.

Dok je igrao za Hajduk iz Kule imao je sukob i sa fudbalerom Crvene zvezde Ognjenom Koromanom, koji ga je napao u tunelu “Marakane”. Kasnije se Koroman izvinio, ali je Dukić pretio tužbom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *