JAGODINA- Reprezentacija Srbije u kikboksu na Svetskom prvenstvu u Italiji proglašena je za najbolju na svetu u disciplini loukik, Srbija je dobila 7 svetskih šampiona, a petostruki svetski prvak Aleksandar Konovalov za najboljeg kikboksera  prvenstva u konkurenciji blizu 1.600 takmičara. O uspesima reprezentacije govorili su Dragan Marković Palma vlasnik KBK Palmini tigrovi, predsednik Kikboks saveza Miodrag Jotić i selektor Srđan Radulović.

-Profesor Pelević i ja smo se izborili da kikboks ima status olimpijskog sporta u Srbiji, što je olakšalo rad takmičara i klubova u svakom smislu. Ove godine smo pomogli savez da završi takmičarku godinu, pripreme i odlazak na takmičenja. Očekujemo da na nekoj od narednih olimpijada učestvuje kikboks. KBK Palmini tigrovi su primer kako treba da radi sa takmičarima, imamo najuspešnijeg kikboksera u istoriji tog sporta Konovalova, on je najbolji sportista u istoriji Jagodine. Upućujem molbu da se vakcinišete i nastavite da se borite. Uvek se sećam prve borbe mog takmičara i mog ponosa zbog intoniranja himne.  Čestitam svima na uspehu, rekao je Marković.

Jotić je uručio zahvalnicu KB saveza Markoviću za kontinuiranu pomoć i zahvalio se takmičaraima na uspesima. On je podneo izveštaj o sedmomesečnom radu.

-Osvojili smo 64 zlatne medalje, 46 srebrnih i 30 bronzanih u ovoj godini. Zahvaljuem se Markoviću na svemu, klubovima i trenerima jer bez njih ne bi bilo kvlaitetnih takmičara i dobre reprezentacije. Nadam se da sledeća godina bude još uspešnija, istakao je Radulović.

Najuspešniji srpski kikbokseri četvorostruka šampionka sveta Saida Bukvić i Konovalov najavili su nove uspehe.