SVILAJNAC-Jedanaesta sednica Skupštine opštine Svilajnac, održana je juče i imala je 20 tačaka dnevnog reda, a prisustvovalo joj je 37 odbornika.

Potvrđen je mandat novom odborniku Miloradu Živkoviću, penzioneru iz Radošina.

Na sednici su usvojeni Planovi rada za 2022. godinu Crvenog Krsta Svilajnac i Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac i doneta su kadrovska rešenja za nadzorne i upravne odbore pojedinih javnih službi.

Usvojena je Odluka o osnivanju Prirodnjačkog centra, čime je započeta procedura osnivanja Prirodnjačkog centra kao nove javne službe.

Na kraju sednice predsednik opštine Predrag Milanović govorio je o značajnim ostvarenim privrednim i ekonomskim rezultatima, i istakao da se u poslednjih 10 godina obim spoljno-trgovinske razmene udvostručio, a da je u pomoravskom regionu opština Svilajnac na drugom mestu po ostvarenim rezultatima u oblasti privrednog rasta. Takođe, Milanović je naglasio da je u industrijskim zonama radi više od 1000 radnika, što je doprinelo da se procenat nezaposlenih trenutno spusti ispod 10%. Predsednik opštine zahvalio se građanima koji su iskoristili svoje demokratsko pravo i izabrali članove Saveta za 15 mesnih zajednica na teritoriji opštine Svilajnac.