Istorijska pobeda rukometašica Srbije nad Crnom Gorom!

GRANOLJERS- Jedna od jukanjakinja preokreta i prve pobede rukometašica Srbije nad Crnom Gorom 27:25 (14:18)  desno krilo Nataša Lovrić (20) kaže da je ostvarena istorijska pobeda. Lovrić, inače, igra u najboljem srpskom klubu ŽORK Jagodina, koji je već pet sezona na čelu lige.

-U prvoj utakmici druge faze smo ostvarili istorijsku pobedu protiv Crne Gore. Mislim da je bila veoma zanimljiva utakmica, sa dosta neizvesnosti i lepih poteza. Gledaoci su mogli da uživaju u rukometu. Posle velikog preokreta smo uspeli da završimo utakmicu na najbolji mogući način i ostvarimo nova dva boda, koja mnogo znače u ovom trenutku. Čekaju nas još dve utakmice, sigurna sam da ćemo dati sve od sebe da i u njima ostvarimo dobar rezultat, kaže Lovrić jedna od najmlađih ali sa veliki doprinosom u rezultatima reprezentacije na prvenstvu.

Reprezentacija Srbije nastupa na 25. Svetskom prvenstvu u Španiji bez desetak standardnih reprezentativki, reč je o veoma mladom sastavu za širu javnost gotovo nepoznatih igračica. Zato je pobeda nad prekaljenom i favorizovanom reprezentacije Crne Gore veća, jer je reč o sastavu koji je osvajao medalje na svim međunarodnim takmičenjima.

-Pre svega bih htela da kažem da je ovo jako mlada ekipa, nikad nismo igrale u ovom sastavu. Imali smo nešto više od nedelju dana da se spremimo za ovo SP. Glavni cilj je bio da se prođe grupa, to smo ostvarile pobedama u grupi protiv Poljske i Kameruna. Rusija je bila prevelik zalogaj u ovom trenutku za nas, ali smo u narednu fazu ušli sa dva boda, navodi ona.

U sedmom pokušaju, na svetskim i evropskim prvenstvima, rukometašice reprezentacije Srbije pobedile su Crnu Goru. O neverovatnom preokretu u samoj završnici tek će se pisati.  Lovrić donela je izjednačenje u 53. minutu na 24:24, do tada je Crna Gora u više navrata bila u vođstvu +4,  da bi u samoj završnici usledio potpuni preokret. Pored Lovrić, junjakinje utakmice bile su Tamara Radojević sa 8 goIova i Jovana Risović sa 9 odbrana. One su vratile reprezentaciju Srbije u drugom delu, posle lošeg prvog poluvremena (14:18), u život.  Crnogorke su od gotovog napravile veresiju, mada im je u drugom delu igre opao intezitet, odnosno nisu imale snage da pariraju sjajnim Srpkinjma.

Posle pobede Srbija ostaje u igri za u četvrtfinale ukoliko osvoji još četiri boda, dok je Crna Gora bez šanse za plasman. Na putu do osam najboljih reprezentativke Srbije trebaju da savladaju Francusku i Sloveniju.

foto RSS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *