Putin – Vučić: Srbija će imati dovoljne količne gasa, razgovarano o dodatnim količinama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o aranžamanu koji Srbiji obezbeđuje dodatne količine gasa, a Putin je pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime imati dovoljne količine gasa.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić i Putin su razmotrili energetsku situaciju u Evropi i svetu, nastavivši razgovor vođen pre mesec dana u Sočiju.

„Predsednik Putin je predsedniku Vučiću pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa, te su dvojica državnika razgovarali o aranžmanu koji nam obezbeđuje dodatne količine gasa“, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je istaknuta spremnost za dalju blisku saradnju Srbije i Rusije po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

Vučić i Putin su istakli da ekonomske veze Srbije i Rusije konstantno jačaju, a da su mogućnosti za saradnju u oblasti privrede daleko veće od iskorišćenih, te ima prostora za nove zajedničke projekte. U tom smislu su istakli da očekuju skoro potpisivanje Sporazuma o strateškoj ekonomskoj saradnji dve države i pozitivno ocenili ugovor koji su potpisali Petrohemija i Gasprom.

Vučić je Putinu zahvalio na isporuci protivoklopnih raketa Kornet, ocenivši da su te rakete ruske proizvodnje najbolje na svetu i, kao takve, veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije.

Zahvalivši na čestitkama koje mu je uputio povodom novogodišnjih i božićnih praznika, Vučić je Putinu poželeo dobro zdravlje i mnogo uspeha u 2022. godini u korist blagostanja ruske države i ruskog naroda, kao i na dobrobit srpsko-ruske saradnje.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *