JOŠKA BROZ : SRPSKA LEVICA IZLAZI NA APRILSKE IZBORE, KOALICIJA MOGUĆA SAMO SA SPS

JAGODINA- Počasni predsednik novoformirane Srpske levice Joška Broz potvrdio je da je Komunistička partija promenila naziv u Srpska Levica i da izlazi na aprilske izbore.

-Krećemo sa pripremama za izbore. Ako bude koalicija može samo sa SPS. U proteklih osam godina niko nije smeo da pravi koaliciju sa KP. Do sada sam bio kao pojedinac na listi SPS, ali ako se dogovorimo u nazivu liste biće Srpska levica. Za KP nije bilo prostora ni na medijima. U rukovodstvu Srpske levice su moji dosadašnji saradnici, a Kena će svoje saradnike predložiti narednih dana, rekao je Broz.

Ono što je izazvalo pažnju javnosti je pojavljivanje Radoslava Milojičića Kene, nekada visokog funkcionera DS, u levo orjantisanoj partiji.

-Kena je bio u DS po našem nalogu, našalio se Broz i objasno da je njegova celo porodica komunistička, kao i da mladi sada treba da preuzmu da vode levicu.

-Kao Komustička partija bili smo pred gašenjem, jer po zakonu ako osam godina nisi parlamentarna stranka moraš ponovo da prikupljaš potpise. Na sve načine su pokušali da nas unište. NKPJ, SKOJ i KS su napravili koaliciju iza koje stoji vlast. Trebalo je nas uništiti. Zato smo napravili Srpsku levicu, ja sam počanis predsednik a Kena Milojičić je predsednik, objasnio je Broz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *