Vučić: Nema i neće biti nestašica, ne nasedajte na provokacije

Srbija nije ni u kakvom ratu, niti će biti, sačuvaće mir i sačuvati stabilnost, poručio je građanima Srbije u video-poruci na Instagramu predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije je zamolio građane da ne nasedaju na trikove, na provokacije koje govore da nemamo dovoljno nafte, naftnih derivata, da proveravate skloništa, da neće biti dovoljno hrane.

“Biće dovoljno hrane, dovoljno benzina i svega što nam je potrebno u budućnosti, jer odgovorna i ozbiljna srpska država se za to postarala”, naglasio je predsednik u video-poruci na Instagramu.

Poručio je građanima da nema potrebe da bilo gde žure, niti da bilo šta posebno traže.

“Ponašajte se normalno kao i svakog drugog dana, jer čuvaćemo mir i gledaćemo kako da srpska ekonomija ubrzano napreduje. Hvala vam na poštovanju i veri u srpsku državu. Živela Srbija”, istakao je Vučić.

Tržišna inspekcija utvrdila je povredu Zakona o zaštiti potrošača na više maloprodajnih mesta nafte i naftnih derivata na kojima su trgovci istakli obaveštenja o ograničenju u količini prodaje.

U prvoj od kontrola, izvršenoj na osnovu prijave koja je stigla u 22 časa na elektronsku adresu, utvrđeno je da je maloprodajni objekat istakao obaveštenje o ograničenju u količini prodaje za putničke automobile maksimalno 20 litara, 50 litara za traktore i 100 litara za kamione, što je suprotno članu 25. Stav 1 Zakona o zaštiti potrošača.

Kako je navelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, naloženo je otklanjanje nedostatka, što je trgovac odmah učinio.

Za taj prekršaj propisana je fiksna kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Snabdevenost lanca benzinskih stanica kompanije NIS je redovna i Rafinerija nafte Pančevo radi u normalnom režimu rada, te na tržište isporučuje sve neophodne naftne derivate bez ikakvog zastoja, navodi se u zvaničnom saopštenju NIS

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *