Aleksandar Vučić obratio se građanima iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.

Mi procenjujemo da je na današnje izašlo oko 3.840.000 ljudi.  Ono što je važno za zemlju to je da je uticaj ukrjinske krize bio ogroma na Srbiju. Srbija se pomerila na desno. Sam sam kriv što liste SNS zahvaljujući odgovornom ponašanju imaju i nešto manje glasova. Vladu nećemo formirati sa onima koji su iskoristili navijačko poverenje naroda

Da krenem na paralmentarne izbore, prema našim podacima, lista “Zajedno možemo sve” osvojila je 44 posto glasova, lista Dragan Đilas – Ujedinja Srbija 13,6, lista Ivica Dačić 11,4, Miloš Jovanović 5,3, “Moramo” 4,7, a zatim Zavetnici i Dveri na 3,8. Na 2,2 i na 2,3 su radikali i suverenisti. U mandatima SNS 124 ili 125 mandata. Interesantno je da su nam gradski rezultati u Beogradu nešto bolji rezultati nego što su parlamentarni.

Predsednički izbori, rezultati su sledeći: Zdravko Ponoš je dobio 17,7 psoto, Miloš Jovanović 5,9 posto, Milica Đurđević 4,5, i odmah za nijansu manje 4,4 Boško Obradović, Aleksandar Vučić 59,9 do 60,1. Naravno da imam tremu, jedini sam koji je na predsedničkim izborima pobedio u provm krugu dva puta i to u drugom mandatu. Mi smo na predsedničkim izborima dobili 2.245.000 glasova.

Mi smo već obradili preko 85 psoto biračkih mesta i za parlamentarne i predsedničke izbore. Mi to radimo vrlo precizno, kod nas nema greške. Želim da čestitam svim protivnicima, da im čestitam na dobrim rezultatima.

Dačić: Čestitam Vučiću, imamo većinu u Beogradu

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je večeras da je važno da su sve stranke učestvovale na izborima, kako ne bi sutra to nekome bio razlog da bojkot iskoristi kao alibi da napada svoju zemlju i svoj narod.

„Želim odmah na početku da izrazim veliko zadovoljstvo i čestitam Vučiću na ubedljivoj pobedi za predsednika u prvom krugu sa izvarednim rezultatom i to je najbolji pokazatelj ispravnosti politike koja je vodila računa o nacionalnim interesima ali i ekonomskim interesima“, rekao je Dačić.

On mu je čestitao na ogromnom rezultatu i izbornoj pobedi sa željom da taj mandat kao i prethodni iskoristi za dalji napredak Srbije u čemu će imati podršku SPS.

Potom je usledio aplauz socijalista.

“Taj rezultat od 60 odsto u uslovima svakodnevnih napada, demonizacije njega i njegove porodice je svakako vredan pažnje i ostaće zabeležen kao jedan primer kako rezultati mogu da pobede mržnju. Takođe, želim da izrazim zadovoljstvo našim izbornim rezultatom. Mi sa kolaicionim partnerima smo usvoji ubedljivo bolji rezultat nego na prethodnim izborima, za 100.000 glasova više”, rekao je Dačić nakon čega je usledio aplauz u izbornom štabu SPS.

On je rekao i da želi da se zahvali svima koji su glasali za njegovu parlamentarnu listu.

“Ja to shvatam i lično jer je moje ime bilo kao vodeće na listi. Naravno, ono što je rekao Vučić, rezultati koje i mi imamo sa naših biračkih mesta iz reprezentatiivnim rezultatima govori o našoj listi da ima oko 11 odsto, ali taj procentat će biti na tom nivou. Moram da kažem da je to napredak u odnosu na prošle izbore, ali da sam siguran da možemo u narednom periodu da napravimo i reorganizaciju naše stranke i da generalno učinimo da ti rezultati budu što povoljniji i u narednom periodu. Želim da istaknem zahvalnost posebno i Tomi Fili koji je prihvatio da bude kandidat za gradonačelnika. On je doprineo da naš u rezultatu bude mnogo veći nego što je bio prošlog puta. Pošto se rezultati za Beograd poslednje prebrojavaju, po tim rezultatima koje mi imamo jeste da lista koju vodi Vučić i naša lista svakako siguran sam imaju više od 50 odsto mandata”, rekao je Dačić.