SEDNICA SO SVILAJNAC – PRIORITET ZAOBILAZNICA

SVILAJNAC- Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović istakao je da je jedan od prioriteta u narednom periodu izgradnja saobraćajne obilaznice oko Svilajnca, za koju se čeka Odluka Vlade Republike Srbije i potpisivanje ugovora, kao i izgradnja sistema za navodnjavanje Resavske celine, za koju je raspisan tender za izbor izvođača. Istakao je i da je završena prijava poljoprivrednih gazdinstava za subvencije opštine za nabavku opreme i da se isplata očekuje u maju ove godine. Najavio je i najvažnije projekte za naredni period, a to su dolazak još jednog stranog investitora iz oblasti elektronike koji će zaposliti do 150 radnika, kao i Regionalni sajam zapošljavanja, koji će u Svilajncu biti održan krajem maja.

Juče je održana 14. redovna sednica SO Svilajnac, kojoj je prisustvovalo 36 odbornika. Na sednici se raspravljalo o 24 tačke dnevnog reda, od kojih je prva bila Predlog odluke o rebalansu Budžeta opštine Svilajnac za 2022. godinu, koja je usvojena većinom glasova.

Usvojen je predlog Rešenja o imenovanju direktora Prirodnjačkog Centra Sare Stevanović i Komunalnog javnog preduzeća „Morava“ Svilajnac Gorana Bojića.

Većinom glasova usvojena je Odluka o uslovima i načinu subvencionisanja kupovine bicikli kao ekološki prihvatljivog transporta, kao i Izveštaji o radu Resavske biblioteke, Centra za kulturu, Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom, Centra za socijani rad, Crvenog krsta i Štaba za vanredne situacije opštine Svilajnac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *