MANASTIRSKI KONAK U ZAVRŠNOJ FAZI, USKORO POČINJE IZGRADNJA CRKVE POSVEĆENE SVETOM PAJSIJU SVETOGORCU

JAGODINA- Za godinu dana obavljeni su radovi na izgradnji konaka budućeg manastirira posvećenog Svetom Pajsiju Svetogorcu u Šuljkovcu kod Jagodine, a ovih dana počinje izgradnja crkve. Ovo je biti drugi manastir na području Jagodini, prvi Jošanica, izgrađen je pre 700 godina.

-U završnoj fazi je izgradnja manastirskog konaka, za neki dan počinje izgradnja crkve, zatim prilaznog stepeništa i uređenje prostora. Odbor za izgradnju manastira obišao prostor i podržao plan daljih radova koji je izložio svestenik Slaviša Ilić, rekao je Zopran Gligorijević.

 

Prošle godine, 30. maja, u Šuljkovcu, Vladika šumdijski Jovan je osveštao i položio kamen temeljac manastirskog konaka, za budući manastir koji će biti posvećen Svetom Pajsiju Svetogorcu. Tom prilikom, on je rekao da je Sveti Pajsije bio sav satkan od vere, ljubavi, posta, truda, od molitve. I to će biti prva crkva u šumadijskoj Eparhiji, a možda i u celoj našoj Pomesnoj Crkvi, koja će biti posvećena ovom ugodniku Božijem.

Inicijator izgradnje manastira je sveštenik Slaviša Ilić uz nesebičnu podrsku i pomoć mnogobrojnih vernika,pojedinaca i preduzeća.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *