Na Kraljevom trgu održan je treći po redu koncert u okviru Kulturnog leta na Zlatiboru, a sinoć je pred mnogobrojnom publikom nastupila legendarna grupa „Zana“.

Pop grupa „Zana“ svoj koncert na Zlatiboru sinoć je simbolično otpočela pesmom „Leto“, a u nastavku večeri ređali su se hitovi: „Oženićeš se ti“,“ Jabuke i vino“, „Princ“, „Mladiću moj“, „Ujutru u sedam“, „Vejte snegovi“, „Kasnio je vlak“, „Osećam i znam“ i druge, koje je publika pevala u glas zajedno sa izvođačima Jelenom i Žikom.

“Mi smo na Zlatiboru nastupali pre 12 godina, na trgu koji nije bio na ovom mestu gde se sada nalazimo ali je bilo fantastično”, kaže Jelena, vokal grupe “Zana”.

“Meni je ovo  četvrti put da nastupam ovde sa raznim pevačicama koje su bile u grupi, ali sa mojoj suprugom je treći put”, dodaje Žika.

“99 posto pesama svi znaju, i šta to sve “Zana” može – “Zana” može sve ove pesme za 43 godine, ja sam sigurna da ih većinu znate”, dodala je Jelena.

Posebno iznenađenje i gost na koncertu bila je mlada sugrađanka koja je poreklom iz Čajetine, Ivana Jajčanin, poznatija kao Naiva, koja se publici sinoć predstavila sa svojim pesmama „Baš baš“ i „Skidam“. Obe pesme nastale su kao rezultat rada sa grupom „Zana”. Ivana se prvi put u javnosti predstavila i pokazala svoje vokalne sposobnosti na Beoviziji 2020. godine zauzevši drugo mesto,  a definitivno je obeležila i Beoviziju 2022. godine svojim nastupom, ali posebno jedinstvenim i nesvakidašnjim glasom koji se razlikuje i izdvaja.