SVILAJNAC- 4. Silk valley festival u subotu, 20. avgusta, od 20 časova, u Svilajncu na prostoru kod Silosa. Nastupaju poznati izvođači nove generacije: Rasta, Tam, Basha, Trik FX i DJ Dennis.

Nastao je kao lokalna inicijativa mladih ljudi, koji su odlučili da u svom gradu pokrenu kulturno-zabavna dešavanja za svoju generaciju. Organizatori ističu da je potrebno obraćati se mladima na način koji je njima razumljiv i prihvatljiv i da se na ovaj način stvara i neguje festivalska kultura:

“Promovišemo ideje slobode, zajedništva, prava na sopstveno mišljenje i izražavanje, organizatori smo i niza humanitarnih akcija kojima smo skupljali sredstva za naše sugrađane kojima je potrebno lečenje. Te akcije imaju odličan odziv, a povezuju našu generaciju oko humanih, plemenitih ideja i ispravnih vrednosti. Takođe, pratimo politiku lokalne samouprave o decentralizaciji kulture, gde velika, spektakularna dešavanja ne moraju biti privilegija samo velikih gradova” – kaže Filip Vasić jedan od organizatora festivala.

Ove godine nastupaju poznati izvođači nove generacije: Rasta, Tam, Basha, Trik FX i DJ Dennis.

“Želimo da pošaljemo poruku da aktivizam mladih ljudi, okupljenih oko ideja slobode, lokal patriotizma i zajedništva, mogu da pokrenu decentralizaciju kulture, mogu da ujedine ljude i da prvobitnu namenu dobre zabave pretvore u odličan mehanizam za slanje poruka i postavljanja vrednosti. Mnogo ulažemo u sam događaj, kako bismo se odužili vernoj publici i pozicionirali se na festivalskoj mapi Srbije. Ove godine imamo specijalnu binu konstruisanu baš za naš festival, mnogo specijalnih efekata, odlično ozvučenje i rasvetu i publika će garantovano uživati” – ističu organizatori.

Ovaj događaj svake godine okuplja nekoliko hiljada ljudi iz okruga, koji u razigranoj atmosferi pokazuju da su festivali omiljena letnja manifestacija mladih.