IZRADA PLANA RAZVOJA OPŠTINE DESPOTOVAC ZA PERIOD OD 2023. DO 2030.

Poštovani građani oštine Despotovac,

Kao što ste, verujem imali priliku da se informišete, opština Despotovac je pristupila izradi Plana razvoja donošenjem Odluke o pristupanju izrade Plana razvoja opštine Despotovac za period od 2023. do 2030. godine br. 400-329/2022-01 od 12.7.2022. godine. Izrada Plana razvoja se sprovodi u okviru projekta nemačko-srpske razvojne saradnje „Podrška reformi javne uprave u procesu pristupanja Evropskoj uniji“ (PAR2EU), koji sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Balkanski centar za regulatornu reformu (BCRR) u saradnju sa Republičkim sekretbrijatom za javne politike (RSJP). Ovaj proces će u našoj opštini voditi koordinacioni tim, sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, ali će tokom procesa značajnu ulogu imati i Partnerski forum. u kojem vas pozivamo da uzmete učešće.

 

Partnerski forum je, kao primer dobre prakse širokog uključivanja zainteresovanih strana u proces planiranja i dobar instrument za konsultacije i stvaranje partnerstva, zamišljen da bude konsultativno telo za potrebe pripreme i praćenja sprovođenja dugoročiih planskih dokumenata, kao što je Plan razvoja jedinica lokalnih samouprava. Ovo telo pruža mogućnost okupljalja i uključivanja predstavnika lokalne zajednice, privatnog i civilnog sektora u rad tematskih radnih grupa. Partnerski forum, ovako zamišljen, ima značajnu ulogu u sprovođenju procesa konsultacija tokom izrade Plana razvoja, ali i kasnije u sprovođenju.

 

Nadamo se da ćete biti u prilici da posvetite deo svog vremena učešću u Partnerskom forumu u cilju izrade Plana razvoja koji je zasnovan na pravim potrebama i kapacitetima naše opštine. U tom smislu vas pozivamo da se prijavite za učešće putem elektronske pošte sodespotovac@ptt.rs ili na broj telefona 035/611- 117 do 30. septembra 2022. godine, nakon čega ćemo organizovati prvi sastanak Partnerskog foruma i pristupili izradi Plana razvoja.

Predsednik opštine Nikola Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *