Zlatiborska Gold gondola na kanalu Nacionalne geografije

U nedelju je emitovan dokumentarni serijal Nacionalne geografije “Europe from above”, a novi ciklus počeo je epizodom posvećenoj Srbiji. Ceo svet imao je priliku da sazna više o bogatoj kulturi i prirodnim lepotama naše zemlje.  “Let nad Srbijom” uz neverovatne snimke iz vazduha imao je više odredišta, a u jednom delu ove epizode dronovi su vodili gledaoce i do Zlatibora.

Zlatibor je predstavljen kao jedan od najuspešnijih skijaških centara u Srbiji a poseban osvrt zaslužilo je nesvakidašnje inženjersko dostignuće i jedna od najposećenijih atrakcija zlatiborska “Gold gondola”.

“Gold gondola” je najduža panoramska gondola na svetu koja sa devet kilometara najmodernije vazdušne trase povezuje centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem se nalazi međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 800 putnika po satu u 72 zasebne kabine sa po 10 mesta.  Gondola pruža impresivnih 25 minuta vožnje sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora. Od svog otvaranja 2021. godine prevezla je oko 400 000 putnika i postala nezaobilazna atrakcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *