JAGODINA- Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan amrković Palma priredio je prijem za svetsku šampionku Saru Lozo, člana prve postave odbojkaške reprezentacije Srbije. Grad je nagradio Saru za osvojenu titulu na Svetskom prvenstvu.

-Zahvaljujem se Draganu Markoviću Palmi i Jagodini na velikoj podršci, na tome što su nas pratili tokom celog prvenstva, zato što ulažu u sport jer imamo uspešne sportiste. Ponosna sam što sam iz Jagodine i to uvek ističem, jer je Jagodina za mene najbolji grad u Srbiji. Zahvalila bih se na novčanoj nagradi koju sam dobila. Nadam se da će uspeh reprezentacije biti podstrek za devojčice i dečake da se bave sportom, kazala je Sara Lozo.

Sara i Marković su razmenili dresove.

-Grad Jagodina se ponosi Sarom i nagradićemo je za uspeh. Reprezentacija Srbije u odbojci osvojila je prvo mesto na Svetskom prvenstvu sa Sarom u prvoj postavi. Možemo slobodno da kažemo da sport u Srbiji nikada nije imao veću podršku kao u poslednjih 7,8 godina. Ranije su se političari samo fotografisali  i delili balkon sa sportistima. Intenzivan ekonomski razvoj doprineo je da lakše podnosimo krizu. Zato je šlag na torti uspeh u odbojci i naša Sara koja je iz sportske i časne porodice, njen otac se uspešno bavio karateom. Teško je probiti se u svetu, jer je Sara igrala za klubove iz Kazahstana i Rusije, a sada je u Japanu. Velika upornost,rad i trud. Ona je postala idol devojčicama i dečacima koji imaju talenat za sport. Juče prvo obišla školu u Jagodini i naišla na ovacije dece, predlažem da obiđe još nekoliko škola i da kamere snime te događaje, da pošalje poruku deci da svaki rad i trud donose rezultat, rekao je Marković i dodao:

-Gledao sam sve utakmice naše reprezentacije. Posebno sam ponosan kada je Sara bila u prvoj postavi na finalnoj utakmici. Prethodno je imala povredu ruke i poslala poruku selektoru da je ruka više ne boli, odnosno igrala je sa povređenom rukom finale i tako se brane boje Srbije. Impresionira me intoniranje srpske himne, vijorenje naše zastave, to su simboli Srbije. Jagodina ima uspešne sportiste, ali niko nije kao Sara. Ona se sama izborila za svetski vrh pošavši iz Jagodine kao devojčica u beli svet. Sama se izborila i za mesto u reprezentaciji zahvaljući kvalitetu i na prvom takmičenju osvojila zlato, istakao je Dragan Marković Palma