SVILAJNAC-Nikolina, supruga Marka Stojanovića iz Svilajnca,koji je životno ugrožen, najavila je, kako prenosi portal Nova, tužbu protiv ćurijske bolnice i lekara.  Marka su iz Ćuprije hitno transportovali u Kragujevac, a trenutno se za njegov život bore lekari u Beogradu.

-Neću dopustiti da se ovo zataška. Pokrenućemo tužbu protiv lekara i bolnice, ovaj slučaj ne sme da prođe nekažnjeno, neko će morati da odgovara zbog svojih postupaka. Nadam se da će Marko da se izvuče iz svega što mu se desilo, ali neću da dozvolim da se ovakve katastrofalne greške ponove više bilo kome. Odgovorni moraju da budu kažnjeni zbog svih grešaka koje su napravili, kazala je između ostalog Markova supruga.

U saopštenju te bolnice se navodi da je došlo do situacije neželjenog dođaja, te da je pokrenut psotupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga pacijentu. O svemu su obavešteni Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i zdravstvena inspekcija

-Otišao je zdrav i prav na običan rutinski pregled, a sada Boga molim samo da preživi, prenosi Nova izjavu Nikoline.

Marko Stojanović je u ponedeljak 24. oktobra otišao u ćuprijsku bolnicu na rutinsku kolonoskopiju. Kako Nikolina kaže lekarskom greškom, prilikom pregleda, probušeno je tanko i debelo crevo, a da su se potom samo nizali katastrofalni potezi lekara, pa mu je u operacionoj sali tokom intubacije probušeno i plućno krilo. Marka su iz Ćuprije hitno transportovali u Kragujevac, a trenutno se za njegov život bore lekari u Beogradu.