JAGODINA- Lider Pokreta Dveri Boško Obradović danas je u Jagodini sa predstavnicima Udruženje radnika i akcionara Holdinga Kablovi apelovao na Vladu Srbije da pronađe rešenje za problem neizmirenih potraživanja oko 7.000 radnika  Fabrike kablova koja je u stečaju već više godina, odnosno u postupku UPPR.

-Agencija za privatizaciju je 2015. godine evidentirala preko 82.000 radnika kojima duguju nekadašnja preduzeća. Prošlo je 8 godina, veliki broj radnika je preminuo, ali i veliki broj još uvek čeka, a u Jagodini 7.000 radnika ima ovaj problem. Fabrika kablova ima ogromu imovinu i moguće je namirivanje. Kao poslanik pokrenuću inicijativu da se ovo pitanje konačno reši. Ovo nije dnevnopolitčko pitanje, niti vlasti, niti opozicije, ovo je tema koja muči radnike oštećene u privatizacijama iz ranijeg vremena. Trebalo bi da se svi zajedno angažujemo i rešimo ovo dramatično pitanje. Aktulena vlast je počela da rešava ovo pitanje, ali se negde stalo. Spremni smo da pomognemo u rešavanju ovog pitanja, rekao je Obradović.

Ispred Agencije za privatizaciju član Nadzornog odbora Fabrike kablova od 2004. godine je profesor predmeta Politička ekomonija na Filozofskom fakultetu u Beogradu dr Miodrag Zec koji je ,,veliki“ kritičar vlasti i u javnosti se zalaže za liberalizaciju privrede i ekonomije, međutim na delu Fabrika kablova je decenijama nerešen problem ,,ni na nebu, ni na zemlji“.

-Grehota je i sramota da radnici dođu do stepena da mole, nego apeluju da se reši ovaj problem. Konkretni predlozi su dati i treba pokrenuti rešavanje pitanja. Glavnica duga je oko milijardu dinara, a sa kamatama je preko  3,5 milijarde ili 16 odsto vrednosti kapitala Fabike kablova, istakao je predsednik udruženja Nenad Lazarević