PALMA: GRČKA JE ZA SRBE DRUGA KUĆA

JAGODINA- Za Srbiju je najvažnije da Grčka nije priznala nezavisno Kosovo, da predsednici Srbije i Grčke Vučić i Micotakis imaju veoma dobru saradnju, a da je Grčka za Srbe druga kuća, te očekujem, kada je reč o Kritu, da  naši turisti odlaze na to ostrvo, rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma prilikom posete Jagodini delegacije sa ostrva Krit.

-Predložio sam da, pored političke saradnje, povećamo ekonomsku razmenu  između Srbije i Grčke, a da saradnja bude u robi koju oni uvoze iz drugih evropskih država. Srbija treba da ima prioritet zato što je u Grčkoj najviše srpskih turista. Našim građanima uvek preporučujemo da odlaze na letovanje u države gde nas vole, poštuju, cene, gde su tradicionalno prijateljski odnosi, pravoslavan narod i to je upravo Grčka, rekao je Marković

On je podsetio da u proteklih 15 godina  svakog leta grad Jagodina vodi minumim 3.000 građana i đaka, a prošle godine u vreme korone preko 2.000 uglavnom zdravstvenih radnika  iz 35 gradova, jer su đački odmori pauzirani zbog epidemije.

-Od 30. maja do 4. juna vodimo 1.200 građana u Grčku, ali pre toga od 14. do 16. marta vodimo 350 studenata i prosvetnih radnika, najavio je Marković.

Gradonačelnik Anoje na Kritu Sokratis Kefalojanis istakao da će ovog leta broj redovnih letova biti povećan na 7 na liniji Srbija – Krit, te podržao povezivanje i udruživanje u svakom smislu  Krita i Srbije.

U delegaciji Krita su zamenici guvernera Jorgos Piculis i Nikos Ksiluris, počasni konzul Srbije u Grčkoj Nikos Papadandonakis i ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *