Opština Čajetina nagradila učenike za rezultate na republičkim takmičenjima

Nastavljamo tradiciju da učenike sa prebivalištem na teritoriji opštine Čajetina koji ostvare dobre rezultate na republičkim takmičenjima, ostvare uspehe, nagradimo zahvalnicama i novčanim nagradama, ovoga puta sa 15 hiljada dinara, i na taj način želimo da ih stimulišemo i podržimo. Da pomognemo decu koja hoće da rade i uče, da im damo podstrek, uvek sa porukom i željom da kada završe svoje srednje škole, više škole ili fakultete, da se vrate i da u svojoj opštini imaju uvek mogućnost da se zaposle. Da tako dobiju mogućnost da promovišu svoju opštinu, svoje selo i svoj region, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Predsednik Stamatović je podvukao da je uspeh svih čajetinskih đaka na takmičenjima još veći time što dolaze iz jedne male sredine, u konkurenciji dece iz većih gradova. „Osim znanja koje ste pokazali na takmičenjima, još možda i bitnije je da izrastete u dobre, fine i vaspitane ljude, osobe kojima će se ponositi vaši roditelji, rođaci, prijatelji, a, naravno, i lokalna samouprava, vaša opština Čajetina“ zaključio je Stamatović

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević je, zahvaljujući se u ime učenika škole na čijem je čelu, rekla da „svima njima u školi ove nagrade puno znače i da je to velika motivacija za dalji rad“. „Primetila sam da se učenici međusobno takmiče i da teže da postignu što bolje rezultate. Ove godine smo imali 15 učenika koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i nadam se da će to znanje da iskoriste da i u narednoj školskoj godini postignu ovakav, ako ne i bolji, rezultat. Posebno bih istakla rezultat našeg učenika Petra Lekića koji je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti jedini ostvario maksimalnih 20 poena. Takođe bih naglasila da su naši osmaci postigli jako dobar rezultat na nedavno održanom završnom ispitu, što predstavlja zajednički rezultat njihovog osmogodišnjeg rada i rada mojih kolega nastavnika i svih zaposlenih škole“ istakla je direktorka Vasiljević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *