Opština Svilajnac sinoć je u Centru za kulturu organizovala svečanost na kojoj su dodeljene nagrade najuspešnijim učenicima osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine.

Učenicima, roditeljima i nastavnom osoblju obratila se zamenik predsednika opštine Svilajnac Dragana Radević, koja je čestitala na uspehu koji su u prethodnih godinu dana ostvarili naši učenici u školi i na mnogobrojnim takmičenjima širom Srbije. Podeljeno je više od 200 nagrada, a među njima su bili dobitnici sa republičkih, međuokružnih i okružnih takmičenja. Ukupno je uručeno 27 nagrada nosiocima Vukovih diploma.

Đaci generacije za proteklu školsku godinu su Tijana Milošević iz OŠ “Stevan Sinđelić” iz Vojske, Tamara Pavlović iz OŠ”Vožd Karađorđe” Kušiljevo, Elena Milosavljević iz OŠ”Branko Radičević” iz Sedlara. Đak generacije OŠ”Jovan Jovanović Zmaj” iz Svilajnca je Jovan Zarkov, u Srednjoj školi Svilajnac za đaka generacije izabrana je Katarina Stanojević, dok je u Poljoprivredno veterinarskoj školi najbolja među najboljima Anđela Nikolić.