SVILAJNAC- U Bobovu  kod Svilajnac izvode se radovi na velikim infrastrukturnim projektima, koje je danas obišao predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

Radovi na nastavku izgradnje vodovodne mreže počeli su i, prema rečima izvođača radova, biće završeni u naredna dva meseca, a u toku je i rekonstrukcija doma kulture, koje opština Svilajnac sporovodi uz podršku Evropske unije.

Milanović je rekao da je Bobovo veliko i značajno selo i teritorijalno i po broju stanovnika i da mesna zajednica ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom:

„Rekonstrukcija doma kulture radi se detaljno i temeljno, uz veliku novčanu podršku Evropske unije sa kojom smo partneri na ovom projektu. Kada se radovi završe siguran sam da će ovo biti jedan od najlepših domova kulture u opštini u kome će se izvoditi različiti kulturni sadržaji. U Bobovu smo već rekonstruisali ambulantu, školu, pomogli crkvu i počeli najveći infrastrukturni projekat, a to je izgradnja vodovodne mreće, koji sad nastavljamo. U toku je izgradnja još 4,5km vododne mreže, nakon toga ostaje još desetak kilometara mreže kako bismo pokrili Bobovo. Ovo je veoma skup projekat u koji smo uložili i uložićemo velika sredstva, ali je važan kako bi svaki meštanin imao pravo na korišćene ispravne pijaće vode. Naredni veliki projekat je izgradnja kanalizacione mreže“  – rekao je Milanović i istakao da se dobrom saradnjom opštine i mesne zajednice mogu raditi veliki projekti koji će služiti meštanima narednih decenija.