DESPOTOVAC-Od početka meseca ponovo je počela sa radom ambulanta u Lomnici kod Despotovca. Ovo selo je i u ranijem periodu imalo ambulantu ali je zbog KOVID pandemije morala da bude zatvorena. Sada su prostorije renovirane, adekvatno opremljene i meštani će moći ovde da dobiju lekarske preglede, utorkom i petkom od 7:30 do 10:30 časova.

Prvog dana rada, ambulantu su posetili predsednik opštine Despotovac, dr Zlatko Marjanović i direktorka Doma zdravlja u Despotovcu, dr Danijela Matić.

„Nakon više od tri godine pauze rada ambulante, od danas meštani imaju ponovo mogućnost da ovde budu pregledani od lekara opšte prakse, prime redovnu terapiju, dobiju uput kako za regionalne tako i kliničke centre, i sve ostalo što ide uz jednu ambulantu. Moramo da znamo da nije bilo dovoljno lekara u vreme Kovida i morali smo zbog toga da ih povlačimo sa terena i na žalost zatvorimo ambulantu kao što je ova, međutim sada je to prošlost i meni je drago da ambulanta ovde u Lomnici ponovo radi i da će ljudi ovde dobijati adekvatno lečenje“, rekao je predsednik opštine Despotovac , dr Zlatko Marjanović.