Turistička organizacija Zlatibor predstavila je turističke i gastronomske potencijale “zlatne” planine na “Gastro karavanu” koji je u petak, 1. septembra održan u Zaječaru.

Već drugu godinu za redom, ovaj grad na Timoku, domaćin je i organizator manifestacije koja na jednom mestu okuplja gastronomsku ponudu Srbije. Kako se Zlatibor, pored mnoštva atrakcija, aktivnosti i turističkih sadržaja, može pohvaliti i bogatom gastronomskom ponudom, tako je učešće u ovoj manifestaciji bila prava prilika da se brojnim posetioca predstavi sve ono sto najposećeniji planinski centar Srbije nudi.

Manifestacija je svečano otvorena u 12.00 časova, a preko 80 izlagača i brojne posetioce pozdravili su zamenik gradonačelnika Zaječara Vladimir Videnović i direktorka Turističke organizacije Zaječar Dragana Gogić Rajković. Celodnevni program na centralnoj bini, dečija priredba, izbor najlepše dekorisanog štanda, izbor najboljih gastronomskih specijaliteta, upotpunili su manifestaciju, a gradski trg u Zaječaru postao je stecište gastronomskog uživanja.

Na štandu Zlatibora Zaječarci su imali priliku da degustiraju suvomesnate proizvode, po kojima je Zlatibor nadaleko poznat i proizvode mlekare “Naša Zlatka”.

Predstavljeni su mnogobrojni turistički sadržaji koji Zlatibor izdvajaju kao jedno od najposećenijih turističkih mesta Srbije. Obzirom da je letnja sezona pri kraju, posebno interesovanje vladalo je za jesenje  popuste koje su pripremili zlatiborski ugostitelji.

Raznovrsna zlatiborska turistička ponuda značajno je privukla pažnju građana Zaječara, kao i stanovnika okolnih gradova Istočne Srbije, što je još jedan pokazatelj da je Zlatibor vodeći planinski turistički centar u zemlji.