JAGODINA- Rukometašice ŽORK „Jagodina“ u nedelju od 18 sati u hali sportova „JASSA“ u Jagodini sastaju se sa ŽRK ,,Bekament” iz Aranđelovca za prvi ovogodišnji trofej Superkupa. Jagodinke su taj trofej osvajale u protekle tri godine i žele da ga sačuvaju u svojim vitrinama gde je 14 pehara Kupa Srbije,  nacionalnih šampiona i Svesrpskog kupa.   

-Naša želja je da nam publika pomogne u borbi za ovaj trofej, koji ne nama veoma bitan. Da sezonu otvorimo sa trofejom. Sigurno je devojakma lakše il epše da igraju kada je publika u što većem broju prisutna. Publika je osmi igrač i velika pomoć na terenu. Kao i svake sezone, nova ekipa Jagodine, sa dosta novih igrača, malo vremena za ugiravanje. Devojke su dale sve od sebe da se za ovo kratko vreme uigraju i da sve legne na svoje mesto. Svesni smo da to nije ni malo lako u kratkom vremenu. Takođe, pred nama je stari protivnik, sa kojim smo najviše puta igrali za trofeje. Ekipu Bekamenta izuzetno poštujemo, oni imaju promenu u sastavu. Znamo da će biti teška i neizvesna utakmica do samog kraja, ali kao i uvek pokušaćemo da uradimo sve što je do nas i da utakmicu dobijemo I da novu sezonu otovrimo sa trofejom, kaže trener Dragan Markov.

Kapiten Aneta Adžić najavila je predstojeću sezonu tradicionalnim ciljem borbom za sva tri trofeja, a prvi je Superkup.

– Prva zvanična utakmica. U pripremnom periodu samo uradile smo sve što je bilo do nas, maksimalno smo spremne a ništa manje ne očekujemo ni od ekipe „Bekamenta“. Utakmica će biti neizvesna, pozivam publiku da zajedno odbranimo trofej Superkupa, kazala je ona.