JAGODINA- Pred više hiljada gledalaca u hali Jasa u Jagodini večeras je održan  kikboks spektakl.  U borbi za titulu profesionalnog prvaka sveta u kik boksu u loukiku u kategoriji 71,8 kilograma  Žoao Silva – Portugal, svetski šampion je odbranio tron i pojas. On je bio bolji na poene 2:1 od Dušana Radovića – Palmini tigrovi. U boksu u kruzer kategoriji Veljko Ražnatović je pobedio je Edvina Moskeru iz Kolumbije nokautom u 4 rundi. U ostalim borbama u kikboksu pobedili su Aleksandar Konovalov, Danijel Memedovski, Nikola Nikolić i Useinović.  Posle meča Dragan Marković Palma je čestitao pobednicima i najavio novi kikboks spektakl za dva meseca.

„Portugalac je zasluženo pobedio. Dušan Radović je dao sve od sebe, ali imao je već u prvoj rundi povredu desne noge i to ga je sprečilo da uzme svetsku profesionalnu titulu“, rekao je posle meča osnivač Kik boks kluba „Palmini tigrovi“ i jedan od najvećih promotera kik boksa na svetu Dragan Marković Palma i zahvalio se publici na velikoj podršci. Suznih očiju Dušan Radović je rekao da je već u prvoj rundi imao povredu desnog kolena, što ga je ozbiljno omelo u ovom meču i istakao da je bio siguran sebe, te da mu je žao što je, kako je rekao, razočarao one koji su verovali u njega. Marković je rekao da Radović nije razočarao i da se hrabro borio uprkos povredi i čestitao i Aleksandru Konovalovu na odličnoj borbi i pobedi. Zanimljivo je da je odmah posle meča Žoao Silva – Dušan Radović, Aleksandar Konovalov izazvao Portugalca da za dva meseca u ovoj istoj hali sportova u Jagodini održe meč za titulu profesionalnog prvaka sveta na šta je Žoao Silva pristao. „Nokautiraću ga do treće runde“, rekao je Konovalov koji je u odličnom meču pobedio hrvatskog reprezentativca Antu Buzova.

VELJKO RAŽNATOVIĆ TRI PUTA SLAO KOLUMBIJCA MOSKERU NA POD

U profesionalnom boksu, u kruzer kategoriji, Veljko Ražnatović je efektno ostvario svoju 15. pobedu u isto toliko mečeva i 12. nokautom. Ražnatović je tri puta slao na pod kolumbijca Edvina Moskeru nakon čega je meč prekinut.

KIK BOKSER DANIJEL MEMEDOVSKI PRED PUNOM HALOM SPORTOVA U JAGODINI ZAPROSIO DEVOJKU

Nakon što je ostvario pobedu u profi kik boksu meču protiv reprezentativca Bosne i Hrercegovine Rijada Kasapovića od 3:0 na poene, član „Palminih tigrova“ Danijel Memedovski je pozvao svoju devojku Anđeliju Karać da uđe ring, potom izvadio prsten i zaprosio, nakon čega se čulo „DA“ iz gromoglasan aplauz.

ALEKSANDAR ANTIĆ OTVORIO SPORTSKO VEČE U JAGODINI

Borilački spektakl u Jagodini je zvanično otvorio direktor JP „Koridori“ Srbije Aeksandar Antić, a prisutsvovalo je rukvodstvo Kik boks saveza Srbije na čelu sa predsednikom Duškom Basrakom, supervizor Svetske kik boks federacije Srđan Bugarčić, ambadasor Palestine Mohamed Abdalah Namour, ambasador Konga Josef Mulamba Kalalu, savetnik ambasadora Ruske federedacije Mihail Generalov, kao i prvi savetnik ambasade Belorusije Vadim Mihajlov, narodni poslanici, privrednici i mnogobrojne zvanice iz sportskog, kulturnog i javnog života Jagodine i Srbije. Održana su još dva kik boks meča. David Useinović iz KBK „Palminih tigrova“ je na poene sa 3:0 pobedio Aleksandra Milosavljevića iz ćuprijskog „Šećeranca“ i Nikola Nikolić iz KBK „Top tim“ Subotica je na poene sa 2:1 bio bolji do Pavla Milosavljevića iz „Palminih tigrova“.