RESAVSKA ČAROLIJA

DESPOTOVAC- 2. Festival dečijih pozorišta “Resavska čarolija”, koji  Centar za kulturu organizuje u saradnji sa lokalnom samoupravom Despotovac i Ministarstvom kulture, održava se  2. do 6. oktobra.

Selektovane predstave dolaze iz Smedereva, Petrovca na Mlavi, Jagodine i Smederevske Palanke,  a završne večeri će u čast nagrađenih nastupiti pozorište KUD “Obilić” iz Krnjeva.

Festival se održava u sklopu Dečije nedelje.

Prve večeri predstava ”Lov na čudovišta”, koja prati grupu hrabre i ne tako hrabre dece u potrazi za čudovištima koja žive u svetu ispod kreveta. Pustolovine iz ove predstave će deci pružiti izuzetno iskustvo koje će ih podstaći da se uključe u nove dogodovštine i prevaziđu svoje strahove na zabavan način. Ponedeljak, 2. oktobar, 19 časova

Drugi dan festivala donosi predstavu po kultnoj bajci „Pepeljuga“. Dobro poznata priča o nesrećnoj sudbini jedne čestite i vredne devojke koja pada u nemilost svoje maćehe i njenih zlih ćerki, strpljivo podnoseći sve nepravde ona ne prestaje da veruje u ono pelemenito i dobro, te od sluškinje u sopstvenoj kući, na kraju postaje princeza celog kraljevstva.Utorak, 3. Oktobar, 19 časova

U sredu, 4. oktobra od 19 časova, nastupiće Gradsko pozorište Jagodina, sa predstavom “Čizma mačku čuva”, po tekstu Peđe Trajkovića i u režiji Petra Mitića.

Četvrtog dana je  predstava “Drama o drami”, koja na vrlo duhovit način prikazuje sukob dve porodice, iz poznatog dela „Romeo i Julija“, preneseno na duhovit način sa brojnim likovima, autentičanim kostimima i neočekivanim obrtima. Četvrtak, 5. oktobar, 19 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *