BUNT – Prava Srbija izlazi na izbore 17. decembra sa Zavetnicima i Dverima, izjavio je predsednik te partije Dušan Marković. U sali Kulturnog centra u Jagodini održan prvi kongres najmlađe političke stranke u Srbiji, BUNT – Prave Srbije. Jednoglasnom odlukom delegata za predsednika stranke izabran je Dušan Marković, inače odbornik u Skupštini grada Jagodine. Nakon izbora na mesto predsednika BUNT – Prave Srbije, Marković je poručio:

“Jedanaest godina besomučne borbe u kojima smo svojim delima gradili i izgradili BUNT – Pravu Srbiju. Godinama unazad nas svi svojataju i govore kako smo plod ovih ili onih, a mi smo pokazali ovom prepunom salom da smo svoji i da pripadamo samo građanima Republike Srbije. Nastali smo na Svetosavskom, Kosovskom i Ravnogorskom zavetu i kao takvi nećemo dozvoliti domaćim izdajnicim i okupatorskoj čizmi da nam otima Kosovo i Metohiju. Branićemo vitalne nacionalne interese kao naši slavni preci. Govore nam da se živi dobro, a svi znamo da nije tako. Dovode nam strane investicije sa pričom da svi žele da ulažu kod nas, a mi dobro znamo da je to samo zbog jeftine radne snage. Uništili su srpsku poljoprivredu i stočarstvo i tako nezavisnog srpskog domaćina, srpskog seljaka stavili na rub egzistencije. Ovo propadanje i razaranje naše majke Srbije zaustavićemo na izborima 17. decembara. Mi ćemo na izborima podržati nacionalno ujedinjenje, jer smo uvereni da budući šef srpske države treba da bude žena borac, majka i čuvar Kosovskog zaveta, naša sestra Milica Đurđević Stamenkovski. Zahvalan sam svojim saborcima i delegatima današnjeg kongresa koji su mi ukazali poverenje i dali podstrek da nastavimo borbu na koju smo se zavetovali. Živela Srbija!”

Na kongresu je od 520 delegata bilo prisutno 502 tako da je kongres imao kvorum za punovažno odlučivanje. Radnim predsedništvom predsedavao je dr Miloš Stojanović. Dnevni red Kongresa bio je izbor članova izvršnog odbora, izbor potpredsednika stranke, izbor zamenika predsednika stranke i izbor predsednika stranke.Za zamenika predsednika izabran je Aleksandar Racić, dok su za potpredsednike stranke izabrani Nikola Ostojić diplomirani pravnik iz Niša i Miloš Simić iz Smedereva.Pored delegata, kongresu su prisustvovali eminentni gosti i prijatelji BUNT – Prave Srbije, Narodni poslanici Srpske stranke Zavetnici kao i njihovi istaknuti članovi, istaknuti članovi Srpskog pokreta Dveri, predstavnici  udruženja Bojevo Bratstvo, Srce Heroja, Ravnogorskog pokreta, Srpsko ruskog pokreta i Kolicije raseljenih sa Kosova i Metohije.Iz opravdanih razloga kongresu nije prisustvovala predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, ali je poslala pismo podrške koje je pročitano na kongresu. Kongresu se obratio Narodni poslanik Srpske stranke Zavetnici i visoki funkcioner ove stranke Strahinja Erac iz Kraljeva.Putem video linka podršku BUNT – Pravoj Srbiji iz Crne Gore dao je Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore i jedan od istaknutih boraca protiv režima Mila Đukanovića.

Nastuio je narodni guslar Milan Jovanović.