DESPOTOVAC- Juče je u Despotovcu zaključen Ugovor o kupoprodaji seoske kuće sa okućnicom između Opštine Despotovac, prodavca i Marijane Petrović i Ivana Paunovića, para iz Resavice. Potpisnik ugovora u ime Opštine Despotovac je predsednik Privremenog organa Opštine, dr Zlatko Marjanović, a bespovratna sredstava su obezbeđena na konkursu od  Ministarstva za brigu o selu. Marijana i Ivan već će se danas useliti u svoj novi dom u Židilju, u kom imaju sve neophodne uslove za nastavak zajedničkog, porodičnog života.

– Veoma smo zadovoljni kupovinom nove kuće, puno nam znači da konačno imamo svoje domaćinstvo, gde može nesmetano da raste naš sin. Do sada smo morali da živimo u zajednici sa Ivanovim bratom i roditeljima. Zahvalila bih se lokalnoj samoupravi i Vladi Republike Srbije, bez čije pomoći ne bismo došli do našeg novog doma – kazala je Marijana.

Ovo je treća seoska kuća, na teritoriji naše opštine, kupljena sredstvima navedenog ministarstva, a kako saznajemo, trenutno je još jedna porodica u procesu kupovine seoske kuće.