Zlatibor za devet meseci beleži porast turista za 60 odsto

 

ČAJETINA- Zlatibor, kao turistička destinacija, beleži porast broja dolazaka i noćenja turista za više od 60%. Ovi podaci daju dosta razloga za radovanje zaposlenima u TO Zlatibor, jer će se sa predstojećim praznicima, sudeći prema interesovanju i najavama gostiju , ta brojka još povećati.

Republički zavod za statistiku je za prvih devet meseci ove godine objavio da Zlatibor, kao turistička destinacija, beleži porast broja dolazaka i noćenja turista za više od 60%. Ovi podaci daju dosta razloga za radovanje zaposlenima u TO Zlatibor, jer će se sa predstojećim praznicima, kako kažu, ta brojka još povećati što će godinu u kojoj se obeležava jubilej , 130 godina organizovanog turizma na ovoj planini, učiniti istinski posebnom.

“Imamo razloga da budemo zadovoljni jer Zlatibor još jednom pokazuje jedan kapacitet i kao destinacija je zaista u prethodnom periodu bio prepun turista, mahom gostiju iz Srbije. Ono što je bitno napomenuti je  to da je tokom ove jeseni, koja je bila izuzetno lepa, Zlatibor bio izuzetno dobro posećen . Zabeležili smo veliki broj poseta, pogotovu je to bilo vidljivo od četvrtka do nedelje , taj produženi vikend koji je privukao veliki broj posetilaca. Seminari i kongresi su se takođe vratili u punom obimu…Ima i blagog povećanja , a određeni broj novih seminara je došao na Zlatibor, pa je i u tom delu biznis industrije Zlatibor pokazao jedan ozbiljan napredak” kaže Vladimir Živanović, direktor TO Zlatibor

Do nove godine, TO Zlatibor posvetiće se promotivnim kampanjama. Hotelijeri su izašli sa cenama za novogodišnje praznike i zimsku turističku sezonu, o čemu se zainteresovani posetioci mogu informisati na društvenim mrežama i internet portalima. Promotivni filmovi TO Zlatibor odvešće ih na sve zanimljive destinacije na području opštine Čajetina. Ono što još predstoji, kaže Živanović,jesu učešća na decembarskim sajmovima turizma, u Novom Sadu kao i Kragujevcu.

“Očekuje nas i jedna novinarska tura početkom decembra gde ćemo naše najrelevantnije medije, ali i neke predstavnike turoperatora , upoznati sa sadržajima i ponudom. Napominjem da su hotelijeri izašli sa ponudom paketa, cena, kao i izvođača. Veliki broj estradnih zvezda će biti na Zlatiboru za vreme novogodišnjih praznika i ja verujem da, ako budemo imali više sreće nego prošle godine sa snegom, da padne dosta ranije,  pripremićemo dečje skijalište Obudojevicu i ski centar Tornik kako bi upotpunili  zimske sadržaje, dakle – verujem u još jednu uspešnu sezonu”, naglasio je Živanović.

Već tradicionalno, opština Čajetina i TO Zlatibor uz učešće javnih preduzeća, pripremaju razne sadržaje u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Niz manifestacija posebno odabranih da obraduju najmlađe, uz nezaobilaznu dodelu paketića,  održaće se pred Novu godinu. Takođe, doček Nove godine i repriza dočeka biće organizovani na Kraljevom trgu, a o svemu tome će biti više reči u narednom periodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *