JAGODINA- Jagodinci Jana Marković (20) i Uroš Nikolić (28) u reprezentaciji su Srbije na Svetskom seniorskom prvenstvu, koje se održava u Dohi u Kataru od 11. do 18. februara. Među 11 reprezentativaca Srbioje na ovom prvenstvu, dvoje su iz Jagodine.

-Godinama unazad su reprezentativci i osvajači brojnih medalja u svim selekcijama. Jana je počela da trenira plivanje u Akva parku 2008., a Uroš još ranije na bazenu u hotelu Jagodina. Zatim su trenirali u zatvorenom bazenu u Paraćinu. Kao izuzetno talentovani, rano su prepoznati i selektirani, preuzeti na usavršavanje, Jana u Budimpešti pa u Leskovcu a Uroš u Novom sadu,gde je i studirao, napisao je direktor Jase Zoran Gligorijević.

Jana debituje na seniorskom prvenstvu i plivaće 100m leđno i štafetu 4×100 slobodno. Uroš je već godinama standardni reprezentativac, učesnik Olimpijade u Tokiju i više svetskih i evropskih prvenstava i ovog puta plivaće 100 slobodno i štafetu 4×100. Neka ih prati sreća i neka oni budu primer mnogim mladim plivačima a i ostalim sportistima.