BUNT – Prava Srbija najavila je danas da će pokrenuti inicijativu u Skupštini grada Jagodina za izgradnju spomenika stradalim borcima u ratovima od 1990. do 1999. godine.  Jagodina nema zvanično, gradsko spomen obeležje, poginulima u ratovima devedesetih godina prošlog veka. Delegacija Bunat – Prava Srbija obeležila  25 godina od početka NATO agresije na SRJ polaganjem venaca i paljenjem sveća kod spomenika heroju palom pitomcu Vojne akademije Aleksandru Aci Rakoviću u jagodinskom naselju Strelište.

Venac je položio ispred BUNT – Prave Srbije zamenik predsednika, Aleksandar Racić.

-Danas obeležavamo 25 godina od početka NATO agresije na SRJ. Akcija “Milosrdni anđeo” kako su je nazivali imala je za cilj zversko ubijanje srpske dece i nejači i trajalo je više od dva meseca. Pored nevino stradalih žrtava, mi se danas sećamo i onih ljudi koji su nas tih dana branili, a jedan od njih bio je naš heroj, pitomac Vojne akademije Aleksandar Aca Raković, koji je svoj život položio na Paštriku u reonu Đakovice. Ponosni smo na to što smo pre par godina zajedno sa njegovim prijateljima podigli ovaj spomenik momku koji je svoj život žrtvovao dajući svoj pancir mlađem vojniku.

Na nama je danas da žive poštujemo, a mrtve pamtimo. Na samom kraju želim da obavestim javnost da će naša stranka na inicijativu našeg predsednika Dušana Markovića podneti zahtev, odnosno inicijativu Skupštini grada Jagodine za izgradnju spomenika svim stradalim borcima u ratovima od 1990. do 1999. Godine, rekao je Aleksandar Racić, zamenik predsednika BUNT – Prave Srbije i opozicioni odbornik u Skupštini grada Jagodine.