Opština Čajetina poziva sve institucije, ustanove, preduzeća iz oblasti edukacije, kulture, sporta, knjižare, restorane, šoping centre, auto škole, drogerije, zdravstvene institucije, turističke organizacije, i druge  da učestvuju u pružanju usluga sa posebnim pogodnostima za mlade na teritoriji opštine Čajetina.

Poziv je upućen i mladima za ostvarivanje prava na korišćenje usluga sa posebnim pogodnostima uz omladinske kartice.

Opština Čajetina i Kancelarija za mlade izdavanjem omladinskih kartica žele da podstaknu mlade na aktivno i kvalitetno organizovanje slobodnog vremena, negovanje zdravih i bezbednih stilova života. Pravo na posebne pogodnosti mogu da ostvare mladi od 16 do 30 godina starosti koji su državljani Republike Srbije i imaju prebivalište na teritoriji opštine Čajetina.

“Omladinska kartica omogućava mladima pogodnosti za korišćenje određenih usluga kao što su stomatološki i oftamološki pregledi, popusti za karte za zatvoren bazen, korišćenje kuglane, terena za odbojku na pesku, za teretane i fitnes centre, kafiće, kurseve stranih jezika, kupovinu knjiga, obuke za kozmetičare, za turističke i vodičke ture, posete muzeju, kupovinu odevnih predmeta i drugo. Svrha omladinskih kartica jeste da, na neki način, mladima pruži mogućnost uštede u budžetu”, poručuju iz Kancelarije za mlade.

Prijava i zahtev mogu biti predati na pisarnici opštine Čajetina, u ulici Aleksandra Karađorđevića 34, radnim danima u periodu od 8 do 15 časova ili skenirane poslati na imejl cajetinaomladinskiklub@gmail.com