IZBORI 2024. JAGODINA

PALMA- ZBOG JAGODINE SAM 5 PUTAO ODBIO MINISTARSKU FOTELJU

Lista DRAGAN MARKOVIĆ PALMA – JEDINSTVENA SRBIJA,IVICA DAČIĆ-SOCIJALISTIČKA PARTIJA SRBIJE – ZA DOMAĆINSKU JAGODINU na izbornom listiću je pod rednim brojem 1. na izborima 2. juna u Jagodini. Prvi na listi Dragan Marković Palma i kandidati za odbornike posetili su najveće selo Ribare.   

-Neću da pričam šta smo sve uradili u Ribaru, jer to ste dobili u izveštaju. Mi smo jedina politička partija i koalicija koja daje pismene izveštaje o radu, da vidite da li je tačno to što piše na papiru. Mi imamo najstručnije  ljude u gradu, ne verujem da to ima najjača partija u Beogradu, oni su danas ispred vas. Sve što smo napravili je 97 odsto iz budžeta Jagodine. Obaveze grada su na 9 godina i kada ih podelite na taj period to je godišnje 3,7 odsto od realizacije budžeta. Pre 20 godina budžet je bio 4 miliona evra, a prošla godine je završena sa 40 miliona. Nikada se nismo krili iza imena beogradskih političara. Srbi sa KIM su naša braća. Imao sam ponudu da budem ministar u Beogradu kod Tadića 3 i Vučića 2 puta. Nisam prihvatio zbog toga što želim da pomognem svakom građaninu u Jagodini da se zaposli i sredimo sve što je problem, istakao je Marković       

-Lepo je videti ovoliki broj Ribaraca svih generacija na jednom mestu i što podržavate prdsednika JS Dragana Markovića Palmu i njegove saradnike. Naš posao je da budemo sa građanima, razgovoramo sa svima koji imaju predloge i problem. Ide 2 .jun I nema ko bolje dapogleda Rabere isotale sela od koalicije JS- SPS na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, rekao je predsednik GrO JS Zoran Gligorijević.

PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA GRADONAČELNIKA I PREDSEDNIKA SKUPŠTINE GRADA KOALICIJE “DUŠAN MARKOVIĆ – MI SE PITAMO! DELA, A NE REČI!”

U Domu kulture u Lovcima održana je tribina koalicije “Dušan Marković – Mi se pitamo! Dela, a ne reči!” koja se na lokalnim izborima nalazi pod rednim brojem 2. Na tribini je predstavljen program koalicije za Jagodinu, a na tribini je prisustvovao deo tima za Jagodinu kao i kandidati za odbornike. Sa meštanima sela Lovci razgovarali su nosilac liste, predsednik BUNT – Prave Srbije i kandidat za gradonačelnika Jagodine Dušan Marković, predsednik gradskog odbora Dveri i kandidat za predsednika Skupštine grada Jagodine Stefan Vuk Milanović, Nenad Stevanović predsednik gradskog odbora Narodne stranke i kandidat za odbornika, Marija Milojević član predsedništva Novog lica Srbije i predsednik udruženja građana Napredna Jagodina Nebojša Marinković, advokat Marko Milić koji je deo tima za Jagodinu i kandidatkinja za odbornicu iz sela Lovci Jelena Živanović.

-Molim vas da ne padate na laži i prevare onih koji vladaju godinama, a sada se u kampanji predstavljaju kao opozicija. Verujte ljudima koji su uvek sa vama, a ne da vas se sete samo pred izbore. Posle 2. juna ništa više neće biti isto zato od vas očekujem veliku podršku, a vaša podrška nam je neophodna da bi sve ono što smo zamislili mogli da kao i dosada pretvorimo u delo”, rekao je predsednik BUNT – Prave Srbije nosilac izborne liste i kandidat za gradonačelnika Jagodine, Dušan Marković.

– Svi napadi upućeni su samo na nas, a mi postavljamo pitanje zašto smo mi krivi, ako nikada nismo bili u vlasti?! Znači po njima mi nismo opozicija, a opozicija su oni koji su već osam godina deo vlasti? Njih boli to što smo svi mi, ovde prisutni, vodili veliku opozicionu borbu preko deset godina i što je sada došlo vreme da se mi pitamo!”, rekao je predsednik gradskog odbora Dveri i kandidat za predsednika Skupštine grada Jagodina, Stefan Vuk Milanović.

-Mi smo bili deo gradskog odbora SNS-a, ali smo napustili gradski odbor ne slažući se sa politikom predsednika gradskog odbora koji ne uvažava svoje članove i koji vodi politiku gradskog odbora kako on hoće. Iz tih razloga mi smo podržali listu pod rednim brojem 2.”, rekao je predsednik udruženja građana Napredna Jagodina, Nebojša Marinković.

NAPREDNJACI PREDLAŽU PUTNU INFRASTRUKTURU

Jagodini sutra su potrebne moderne, bezbedne, čiste i uređene ulice umesto prljavih, nebezbednih i sa rupama. Mi to možemo da uradimo zajedno. Zato 2. juna glasajte za listu

ALEKSANDAR VUČIĆ – JAGODINA SUTRA pod brojem 3. Na glasačkom listiću, poručuju predstavnici SNS i daju primer ulice Vukašina Stefanovića

O POLITIČARU MITI ARSIĆU

Koalicija VREME JE ZA PROMENE STAROSEDEOCI-MITA ARSIĆ-OD NAS ZAVISI-MOJA RUSIJA-JAGODINA CENTAR-NEĆEMO DA ĆUTIMO pod rednim broj 4 na listiću izbornim video spotovima pokušava da zainteresuje javnost za njihov program. U poslednjem je tema prvi na listi Mita Arsić i precepcija građana o njegovom političkom radu.

 Lista  “MI SNAGA NARODA,PROF.DR BRANIMIR NESTOROVIĆ-JAGODINA” pod rednim brojem 5 odlukom Gradske izborene komisije ostala je bez prvog na listi dr Hristosa Aleksopulosa zbog primene novih odredbi Zakona o biračkom pravu. On je brisan sa prvog mesta i ono je ostalo upražnjeno, ostatak liste će učestvovati na izborima.

U toku je žalbeni postupak. Lider tog političkog pokreta prof dr Brnislav Nestorović je sa saradnicima održao tribinu u Jagodini.  

-Smatramo da Srbiju sada može samo da ujedine vera i tradicija. Nemamo mnogo dodirnih tačaka, intelektualna elita ne pomaže, institucije su van realnsoti. Ostali su nam crkva i vera. Ona ima svojih mana, ali i tamo su ljudi, crkva nisu samo sveštenici i patrijarh, to smo svi mi. To nas je objedinilo da nešto pokrenemo, rekao je prof dr Nestorović i demantovao da podržava rezoliciju o Srebrenici i nezavisno Kosovo.

-Ne gledam šta ko pričao o meni, jer onaj ko se osvrće on ne ide nikud. Mi smo se okupili i naše crvene linije su ne priznavanje lažne države Kosovo, nema sankcija Rusiji i ne želimo članstvo u Nato paktu i EU. Mi želimo da se okrenemo Briksu. To je to. SNS je reagovao da sam prešao u zapadnu opoziciju, to je dobro kada i jedni I drugi optužuju jer nismo ničiji. Mi idemo svojim putem, nismo alavi na vlast, nije nam stalo do funkcija i zato nemamo želju da dobro prođemo da bi istrgovali. Želimo dobro da prođemo da bi nešto popravili, rekao je on.        

Koalicija MAJA RADOJIČIĆ-MIROSLAV MIKI ALEKSIĆ,NARODNI POKRET SRBIJE – DR ZORAN LUTOVAC,DEMOKRATSKA STRANKA-“JAGODINA ZASLUŽUJE BOLjE”(JAGODINA PROTIV NASILjA,BORIS TADIĆ-SOCIJALDEMOKRATSKA STRANKA,PAVLE GRBOVIĆ-POKRET SLOBODNIH GRAĐANA,EKOLOŠKI USTANAK-ĆUTA,PRAVO NA IZBOR) objavila je da je njih prigovor Gradska izbora komisija usvojila i da će njihova lista biti na listiću pod brojem 6.  

Zbog nepravilnosti  odbačena je izborna lista

VLADIMIR SAMARDžIĆ-ZA BOLjU JAGODINU