Obeleženo 40 godina od najvećeg uspeha ORB  „Svetozar Marković“ dobijanja Plakete Veljko Vlahović

Na Saveznoj omladinskoj radnoj akciji „Partizanski put’84“ na Fruškoj Gori Omladinska radna brigade Svetozar Marković iz Jagodine proglašena je za najbolju i uručeno joj je najveće priznanje Plaketa Veljko Vlahović. Od tog trenutka prošlo je 40 godina, a brigada je morala da bude svestrana i učestvuje u svim aktivnostima da bi poentirala i bila proglašena za najbolju na akciji i bude dobitnik najvećeg priznanja za čitavu brigade. Pojedinačno, najznačajnija nagrada je udarnička značka.

Povodom 40 godina od učešća ORB „Svetozar Markovać“ na SORA „Partizanski put’84“,Udruženje „Akcijaši Jagodine“ organizovalo je odlazak u nekadašnje akcijaško naselje Letenka na Fruškoj Gori.

Iz Jagodine je put Letenke krenulo 47 akcijaša i volontera. U naselju su ih sačekali predstavnici SORAS-a, predsednik Vuk Žugić i Dragana Andrić predsednik UO, članovi štaba i komandant akcije Luka Ćirić, kao i članovi našeg udruženja i akcijaši iz drugih gradova Kikinde, Kovačice, Rume, Novog Sada.

Akcijaši su obišli naselje evocirajući uspomene na razne doživljaje sa same akcije, a u znak sećanja na svoj boravak  posadili su sadnicu arizonskog čempresa. Zatim su posetili specijalni rezervat prirode Zasavica.