VENDI ,,KRALJICA” GULAŠIJADE U DESPOTOVCU

Kraljica Šabačkog i ostalih srpskih vašara Vesna Vukelić – Vendi, potvrdila je svoj renome na 3. Gulašijadi u Despotovcu, koji je organizovao  na svom imanju Dejan Ljubisavljević -Kosta. Vendi nije kuvala gulaš, niti ocenjivala,  ali je zato napravila šou u sebi svojstvenom stilu pod šatorom. Letele su hiljadarke, ubrzo su učesnici zaboravili na gulaše i ostale kulinarske specijalitete i horski zapevali i zaigrali, prepuštajući sse se osmočasovnoj zabavi.

-Takmičilo se 12 ekipa,a  gulaši su bili od raznih vrsta mesa,svinjsko,juneće,od mangulice,ovčijeg,  srnetine, jelena,divlje svinje,razne vrste planinica,kao i velikog izbora povrća i raznih pečuraka,s ušenih vrganja i tartufa,ali i svežih bukovača i šampinjona.Pošto su gulaši bili pod šiframa pobedili su najbolji.  Prvo mesto pripalo je ekipi iz Sombora,drugo mesto je ekipa iz Subotice i treće iz Vranja. Za sve učesnike  obezbeđene su medalje, a najboljima pehar, rekao je predsednik žirija Dejan Novaković, koje su uručene medalja i pehar.  

Svaka ekipa dobila je po nagradu. Učesnici su se takmičili u nadvlačenju konopca i ispijanje piva iz krigli, svi  su nagrađeni medaljama