ĆUPRIJA-Prestavnici Sombora pobednici su dečijeg muzičkog festivala “Srbija u ritmu Evrope”, koji je održan u Ćupriji u hali Ada pred 2.500 gledalaca.
Pokrovitelj je bila ambasada Austrije u Srbiji. Glasanje je bilo po Evrovizijskom modelu, žiri i SMS poruke. Deca koja su pevala nagrađena su desetodnevnim boravkom u Austriji, a grad Sombor dobiće 50 odsto sredstava od neto SMS poruka, koje će dati školi iz koje su deca koja su pevala.
Sombor će iduće godine biti domaćin festivalu.ucesnici rtma evrope
Na festivalu su učestovala deca iz Beočina, Raške, Vrbasa, Priboja, Sombora, Bogatića, Sremskih Karlovaca, Inđije, Varvarina, Ćićevca, Velike Plane, Srbobrana, Bečeja, Sjenice, Aleksndrovca, Brusa, Bačkog Petrovca, Vrnjacke Banje i Ćuprije.
Festivalu je prisustvalo 20 ambasadora, između ostalih Austrije, Finske, Hrvatske, Turske, Svedške, Danske, Crne Gore, Grčke, Velike Britanije, Belgije, Kipra, Sspanije, Italije, Izraela, Slovenije.
-Ćuprija je dobila organizaciju kao prošlogodišnji pobednik i želji, kako je rekao na konfernciji za medije predsednik opstine Ninoslav Erić, da se predstavi u najboljem svetlu i pošalje poruku prijateljstva i gostoprimstva celoj Srbiji i Evropi.
Manifestacija “Srbija u ritmu Evrope” u našoj zemlji se održava od 2008.godine sa ciljem da prepozna i promoviše mlade talente u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, nacionalnom strategijom za mlade Srbije i Akcionim planom politike za mlade u Vojvodini.
Takmičenje je održano u Sportskom centru “Ada” u Ćupriji. U programu je učestvovalo 250 takmičara iz 20 gradova Srbije.Festival je pratilo 2.500 gledalaca.

Pozitivni primeri Razglednica iz Ćuprije – Projekat se realizuje uz pomoć sredstava iz budžeta Opštine Ćuprija.