OTROVANO ŠEST PASA LUTALICA U CENTRU PARAĆINA

JAGODINA-Zbog ubijanja više pasa lutalica,predsednik Opštine Paraćin Saša Paunović potvrdio je da je Opštinska uprava podnela krivične prijave nadležnim državnim službama. Reč je o članu Ubijanje i zlostavljanje životinja, kojim je zaprećana novčana kazna ili zatvor do tri godine.psi lutalice 1- paracin-g.j.
Šest pasa lutalica u centru Paraćina usmrćeno otrovnim mamcima u ponedeljak uveče, potvrdio je direktor JKP Paraćin Nenad Simić. Psi pronađeni sinoć, ležali su trotoarima sa penom koja im je išla na usta.
-Leševi pasa su uklonjeni sa tortoara,policija i radi se na utvrđivanju počinilaca ovog krivičnog dela i podneće prijave nadležnim tužilaštvima. Ovo se nikada nije dogodilo u Paraćinu, ne znamo ko je to mogao da uradi. Inspektori su pronašli neko parče otrovnog mesa na licu mesta. Obdukcija leševa pasa biće urađena u Veterinarskom institutu u Jagodini, kaže Simić.
Inače, komunalno preduzeće u tom gradu ima službu za hvatanje pasa, koje je po ugovoru do početka decembra transportovalo u jagodinsko Prihvatilište na dalju veterinarsku obradu. psi lutalice 2- paracin-g.j.
-Do decembra smo pse slali u jagodinsko prihvatilište, sada očekujemo raspisivanje novog tendera, navodi Simić.
Ditrektor Veterinarske stanice u Paraćinu Ljubiša Rajić objašnjava da će sa leševa pasa biti obavljeno očitavanje čipova.
-Ljidi koji su to uradili verovatno mrze životninje i ljude. Njima navodno smetaju psi i odluče da postave otrovne mamce. Takvi mamci nisu dostupni na našem tržištu. Mogu da budu opasni po druge vlasničke pse ili decu koja šetaju gradom, naglašava Rajić.
psi lutalice - paracin-g.j.
KRIVIČNE PRIJAVE
Pored opštine i Paraćinac Bogdan Ilić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica zbog ugrožavanja bezbednosti ljudi i životinja.
-Imam psa i na tom mestu ga stalno šetam, kao i mnogi Paraćinci. Tu se šetaju deca i stariji ljudi, reč je o veoma frekfentnom mestu. Nadam se da će ,,trovač” biti identifikovan veoma brzo, jer taj deo grada pokrivaju kamere raznih ustanova i organizacija. Ukoliko do toga ne dođe moraćemo sami da se zaštitimo, kaže Ilić koji je pokrenuo pravu lavinu komentara na društvenim mrežama postavljajući fotografije uginulih pasa. psi lutalice otrovni mamci - paracin-g.j.
Predstavnik Saveza omladine Paraćina Boris Lukić najavio je da će ta oragnizacija podneti krivičnu prijavu protiv NN lica koje bacalo otrovne mamce i trovalo pse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *