,,ŽELIM DA SE OSLOBODIM” NAJBOLJA PREDSTAVA OMLADINSKOG FESTIVALA U SVILAJNCU

SVILAJNAC-Najbolja predstava Omladinskog pozorišnog festivala ,,Svilena maska” u  Svilajncu je ,,Želim da se oslobodim “ Kulturnog centra iz Šida, odlučio je žiri koji su činile mlade dramske umetnice Brankica Sebastijanović i Marija Stokić. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Vanji Stevanović iz Šida, dok  su nagrade za najbolju mušku ulogu i režiju dodeljene Ognjenu Bogdanoviću. 

-Uspeli smo da uradimo nešto nemoguće, nešto što nisam ni sanjao, ali ostvarilo se od upisa fakulteta, otvaranje pozorišta pa i osnivanje prvog festivala “SVILENA MASKA” u Svilajncu u ovakvom mračnom vremenu za kulturu i umetnike. Uspeli smo da po prvi put prikažemo pozorišni maraton u jednom malom prelepom gradiću na koji sam jako ponosan, a pogotovo na ljude koji su bili uz mene. Ovo je samo početak, ovaj dan je odlučio da festival mora da živi jer Vi to želite, a ja ću se potrudite da sledeće godine nadamašim prvi fest, mada to je je jako teško, rekao je Mladen Miljković na zatvaranju prvog festivala u Svilajncu.

Festivalski maraton od 16 do 21 u jednom danu prikazano je pet predstava iz Svilajnca, Šida, Jagodine, Kragujevca i Banja Luke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *