DAN PROSVETNIH RADNIKA SRBIJE

ĆUPRIJA-Na 1. Konferenciji povodom 8. novembra Dana prosvetnih radnika Srbije,  potpisan je Ugovor o saradnji i formiranju Unije Visoke medicinske škole iz Ćuprije,Medicinske škole iz Ćuprije i Tehnološke škole iz Paraćina. Područja rada su prosveta, zdravstvo i socijalna zaštita na teritoriji Pomoravskog okruga.

-VMŠ je jedina visoka prosvetna ustanova u Srbiji koja je pokrenula saradnju sa srednjim školama. Na ovaj način pokazali smo da treba da sarađujemo na svim nivoima i da postoji kontinuitet. Država ulaže veliki trud u obrazovanje, a saradnja između visokih i srednjih škola treba da bude što jača, rekao je direktor VMŠ dr Hristos Aleksopulos.

Na temu  plana rada Unije održan je Okrugli sto na kome su učešće uzeli Direktori, pedagozi, predstavnici studentskog parlamenta i učeničkih parlamenta škola osnivača.

-Saradnja je već godina na izuzetnom nivou, školujemo učenike koji nastavljaju obrazovanje u VMŠ. Formiranjem Unije pokušaćemo da kroz razne aktivnosti umtemeljimo obrazovanje. Očekujemo učešće na seminarima na razne aktuelne teme, jer tu ne postoji granica i međa, deci su potebna dodatna znanja, istakla  je direktorka Medicinske škole Zorica Marinković.

Hristos Aleksopulos i Anđela Mihajlović

Pozorišna predstava Doma učenika srednjih škola „Kul-kul“ oduševila je prisutne učenike u amfiteatru. Održana je prezentacija na temu „Tajna dobrog vaspitanja i uspešnog obrazovanja leži u poštovanju ličnosti mladih“.

-Normalno je i prirodno da sarađujemo sa onim koji su u vertikali obrazovanja. Srednje škole naći će u VMŠ dobrog saradnika u smislu boljeg obrazovanja učenika, bolje saradnje i kompetencija, međunardone saradnje i izrade projekta. Pripremamo zajedniče akcije, najavljuje direktor Tehnološka škole Dejan Nešić.

Najbolji literarni rad napisala je Anđela Mihajlović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *