JAGODINA- „Članice NATO pakta na čelu sa Bilom Klintonom su bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju pre 20 godina, a navodni povod za bombardovanje je bio slučaj „Račak“. Da je „Račak“ bio čista izmišljotina i laž govori i činjenica da niko od onih koji su bili na listi Haškog tribunala nije odgovarao za taj izmišljeni slučaj, niti je bio ni u jednoj optužnici. U Račku su eliminisani teroristi. Kako vi to gospodo iz NATO – a zovete kada se eliminišu teroristi. Humanitarna katastrofa? Bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije je bio težak ratni zločin, u kome je ubijeno oko 2500 ljudi, među njima 89 dece, a ranjeno je 12500 ljudi, od toga 6000 civila, uključujući 2700 dece, a nakon toga je proterano 250 000 Srba sa Kosova i Metohije, tako da sve to ima i elemente genocida.

I dan danas ubijate građane Srbije od zdravstvenih problema koji su posledica NATO bombardovanja, pre svega od zabranjenih kasetnih bombi i bombi sa osiromašenim uranijumom. Materijalna šteta koju je NATO naneo Srbiji, procenjena je na oko 100 milijardi dolara. Najmanje što danas, 20 godina kasnije, Srbija može da očekuje je prvo, izvinjenje od strane NATO, zatim da plate celokupnu ratnu štetu i konačno da nadležni odgovaraju pred međunarodnim sudom, da se nekom drugom ne bi ponovilo isto“ , izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

„Jedan od pilota NATO pakta danas izjavljuje da se kaje i da mu je žao što je bacao bombe na srpsku decu. Svi oni koji su dali nalog za napade na Saveznu Republiku Jugoslaviju i oni koji su izvršavali te naloge treba da budu kažnjeni. I dan danas uništavate Srbiju kroz neformalne sankcije, preko suludih taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije. Zašto danas, deo međunarodne zajednice, koji je pravio državu sa teroristima ne da ultimatum kosovskim Albancima, kao što su davali ultimatum Srbiji. Međunarodna zajednica treba ultimativno da zahteva od Prištine, prvo da ukine takse, drugo da formira Zajednicu srpskih opština, treće da ponovo uspostavi granicu između Srbije i Albanije koju su Albanci ukinuli, što ne postoji ni u jednom međunarodnom aktu, čak ni u Ustavu takozvanog Kosova i četvrto da rasfomira Vojsku Kosova. To je najmanje što taj deo međunarodne zajednice danas može da učini“ , izjavio je Marković.